Skip to content
Politică

Eternă comedie la vârful Guvernului: 6 luni de gafe și bâlbe cu Dăncilă (VIDEO)

Sursă foto: caleaeuropeana.ro

Pe lângă recentul și discutatul bilanț guvernamental, Viorica Dăncilă, “se laudă” și cu o colecție impresionantă de gafe în mandatul său din ultimele 6 luni. De la deja celebrele sale greșeli de exprimare, atât in limba română cât și in limba engleză, la gafe stânjenitoare de protocol, aceasta pare să comită erori pe bandă rulantă.

Premierul României a fost mereu în ochii Internetului pe parcursul mandatului său, fiind ironizată nu numai pentru lipsa de stăpânire a limbii engleze exemplificată perfect prin celebra sintagmă „make a photo” (n.r. corect: take a photo), dar mai ales pentru celebrele sale varii greșeli de exprimare din limba română.

PSNEWS.RO vă prezintă mai jos o listă a celor mai cunoscute și amuzante gafe din ultimele 6 luni:

În data de 24 mai 2018, Prim ministrul susținea ca „reducem democrația”, ea dorind sa spună de fapt ca vor reduce birocrația. (video)

Tot în luna mai, Viorica Dăncilă a mai făcut și un „exercițiu de imagine” în cadrul unei conferințe de presă în care a mai introdus și un citat din Friedrich Nietzsche în folclorul românesc. (video)

În contextul scandalului lipsei de imunoglobulina din martie 2018, doamna premier s-a încăpățânat să pronunțe greșit denumirea medicamentului, ea susținând în repetate rânduri că există o lipsă de „imunoglobină” (video)

De asemenea, ea  ajuns de râsul internetului atunci când a găsit un nou mod de a pronunța anul 2020, citindu-l ca „20 20”. (video)

Premierul a ajuns și în vizorul CNCD atunci când a făcut o declarație despre „autiștii” care „dezinformează” la Bruxelles, dar Consiliul a decis că aceasta este în limitele dreptului la liberă exprimare.

Totodata ea a făcut un dezacord in limba română susținând ca „orice om îi este teamă de o plângere penală”. (video)

Una dintre cele mai recente gafe vine din ședința de guvern din 17 iulie când ea a declarat că „Dorim să ne anexăm prevenţie şi, totodată, să fim pregătiţi să intervenim rapid în situaţii de urgenţă.” Tot în aceeași ședință, ea pronunțând incorect denumirea avioanelor Boeing („Boing”). (video)

Pe lângă greșelile de exprimare, Viorica Dăncilă a fost autoarea și a câtorva gafe de protocol memorabile. De la momentul în care ea a uitat de intonarea imnurilor naționale la întâlnirea oficială cu premierul Croației și omiterea mai multor momente de protocol în cadrul aceleiași întâlniri, la momentul întâlnirii cu prim ministrul Estoniei căruia i-a uitat numele în mijlocul prezentării. De asemenea, ea a fost autoarea a mai multor gafe la întâlnirea cu Papa Francisc de la Vatican, printre care și faptul că i-a vorbit acestuia jumătate in română, jumătate in engleză dar și greșirea formulei de adresare („sfinția sa”, formulă folosită pentru clerici din rang mai jos, în loc de „sanctitatea sa”).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *