Skip to content
Politică

Eterna durere de cap a României în Europa: Prea mult timp şi prea mulţi bani…

Vezi care este eterna durere de cap a României în Europa: „Am pierdut prea mult timp şi prea mulţi bani”…

Într-un comunicat trimis, marţi, PSnews.ro, Borbély László (președintele Comisiei pentru Politică Externă din Camera Deputaților) a atras atenţia asupra faptului că procesele de achiziție publică îndelungate întârzie atragerea fondurilor europene de către România.

„În ceea ce privește situația financiară actuală a României, despre fondurile europene alocate ei pentru perioada 2007-2013 putem spune că, din păcate, am pierdut prea mult timp și prea mulți bani din cauza proceselor de achiziție publică îndelungate  și a procedurilor birocratice”, a subliniat UDMR-istul, luni, în plenul Camerei Deputaţilor.

Afirmaţiile au venit după ce Marius Nica (ministrul Fondurilor Europene) a prezentat stadiul absorbției fonduri europene de către România.

Borbély a arătat că pregătirea unui proiect și verificările la care este supus acesta durează luni de zile, de aceea nu se reușește cheltuirea care ne-au fost alocați.

„Ne-au mai rămas la dispoziție două luni pentru a recupera această întârziere. Să examinăm ce a funcționat bine până în prezent și ce anume ne întârzie în atragerea fondurilor europene”, a spus deputatul UDMR, potrivit căruia, dacă ținem cont de faptul că în perioada 2007-2013, România a avut o rată de absorbție de 52%, nu ne va fi deloc ușor în perioada 2014 – 2020, un interval în care ar trebui să atragem fonduri structurale în valoare de 23 de miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *