10 ani fără permis pentru şoferii care sunt prinşi la volan băuţi sau sub influenţa drogurilor

Sursa foto: Pixabay

Proiectul de lege care interzice dreptul de a conduce timp 10 ani pentru șoferii prinși băuți sau drogați a fost adoptat de Senat.

10 ani fără permis pentru şoferii care sunt prinşi la volan băuţi sau sub influenţa drogurilor. Măsura apare într-o propunere legislativă adoptată ieri la Senat şi care merge acum la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Documentul oferă, de asemenea, mai multe instrumente de lucru pentru Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism în acţiunile de combatere a traficului şi consumului de alcool şi substanţe imterzise.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, unul dintre iniţiatori: ”Aceasta inițiativă vizează modificarea a trei acte normative. Două dintre ele oferă DIICOT-ului instrumentele pentru a fi mai eficienți în această bătălie, mărește pedepsele pentru trafic de substanțe cu efecte psihoactive, găsește o formulă mai eficientă pentru traficul de droguri clasic și oferă instanțelor posibilitatea de a anula dreptul de a mai conduce timp de 10 ani de zile. pentru cei care se urcă la volan băuți sau drogați și sunt găsiți în această stare fără să fi produs un accident rutier. Trebuie să știe toată lumea: cine se urcă de azi înainte băut sau drogat la volan, fără să producă în niciun fel accident rutier, riscă să rămână fără permis timp de 10 ani de zile. S-ar putea ca această măsură să fie mult mai eficientă decât altele care vizează privarea de libertate.”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: