Accidente rutiere grave produse în România (cronologie 2020-2023)

Sursa foto: X

Cinci persoane au murit şi mai multe au fost rănite într-un grav accident produs la 19 septembrie 2023, între două TIR-uri şi două autoturisme, pe autostrada A1 pe sensul Piteşti – Bucureşti, la kilometrul 17, în zona localităţii Ciorogârla din judeţul Ilfov.

În urma acţiunilor de descarcerare au fost identificate cinci persoane decedate în vehiculul prins între cele două autotrenuri, informează Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF). Celelalte victime au fost transportate cu elicopterul la Spitalul Floreasca.

***Accidente rutiere similare soldate cu victime s-au produs în România în ultimii ani:

2023

11 septembrie – Trei persoane au murit şi una a fost grav rănită după ce autoturismul în care se aflau au fost lovit de un marfar, la intersecţia secţiei 702 Făurei – Buzău cu drumul judeţean DJ204 D, în localitatea Ţinteşti.

27 august – Trei tineri, în vârstă de aproximativ 17, 18, respectiv 25 de ani, au murit, după ce au fost loviţi, pe DN1, la ieşirea din localitatea Sântimbru, din judeţul Alba de un autoturism condus de un şofer de 19 ani, aflat sub influenţa alcoolului. Şoferul de 19 ani a fost arestat de Judecătoria Alba Iulia pentru conducere sub influenţa alcoolului şi ucidere din culpă.Tânărul a primit mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

18 august – Doi tineri au murit şi alţi trei au fost răniţi, după ce un şofer drogat în vârstă de 19 ani a intrat cu maşina într-un grup de pietoni pe DN 39, în apropierea localităţii Vama Veche. Tânărul a fost reţinut.

6/7 iulie – Patru persoane, printre care un minor, au murit într-un accident rutier produs pe DN 7, în localitatea Bujoreni din judeţul Vâlcea, în care au fost implicate un autoturism, un microbuz şi un camion încărcat cu piese auto.

18 iunie – Două persoane au murit şi una a fost grav rănită într-un accident rutier care s-a produs în comuna Poienarii Burchii, judeţul Prahova. Şoferul care a produs accidentul mortal era urmărit de Poliţia din Dâmboviţa, fiind cercetat pentru violarea unei minore.

10 iunie – Trei persoane au murit, iar alte două au fost grav rănite, într-un accident produs la 10 iunie 2023 pe DJ 106A, în judeţul Sibiu, în care au fost implicate două maşini.

7 martie – Patru persoane au murit şi alte trei au fost rănite după ce două autoturisme au intrat în coliziune pe DN 65, în localitatea Jitaru din judeţul Olt.

2022

25 iulie – Cinci persoane au murit, doi adulţi şi trei copii, într-un accident pe DN 6, între localităţile Văceni şi Vităneşti din judeţul Teleorman, după ce un autoturism a intrat în coliziune frontală cu un autotren. În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto şi al pasagerilor din autoturism, respectiv o femeie de 38 de ani şi trei copii minori cu vârste cuprinse între 4 şi 13 ani, toţi din oraşul Zimnicea.

29 iunie – Patru persoane au murit, iar alte cinci au fost transportate la spital în urma unui accident produs de pe DN 2, în afara localităţii Sineşti, în care au fost implicate trei autoturisme şi nouă persoane.

13 februarie – Trei persoane, printre care un copil, au murit, iar alte trei persoane, printre care un copil, au fost transportate la spital, după un accident rutier la ieşirea din municipiul Tulcea. Accidentul s-a produs după ce un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din Tulcea, care se îndrepta cu autoturismul spre municipiu, a lovit un copac de pe marginea drumului.

1 februarie – Şapte persoane au murit într-un accident rutier produs pe DN 28 Iaşi – Târgu Frumos, în zona localităţii Sârca din judeţul Iaşi, în care au fost implicate un autocamion, o ambulanţă şi un autoturism. Iniţial au fost anunţate cinci victime din camion şi autoutilitară, după sosirea echipajelor au fost identificate şapte victime inconştiente care au fost declarate decedate.

2021

21 noiembrie – Trei persoane, doi copii şi un tânăr în vârstă de 23 de ani, au murit într-un accident rutier produs pe DN 2 – E 85 în afara localităţii Onişcani, judeţul Bacău, între un autoturism şi un TIR.

23 septembrie – Patru persoane au murit într-un accident rutier produs pe DN 6, în localitatea Constantin Daicoviciu, judeţul Caraş-Severin.

22 septembrie – Patru persoane au murit şi două au fost rănite în urma unui accident care a avut loc, pe DN 2, între localităţile Moviliţa şi Sineşti, judeţul Ialomiţa, fiind implicate două autoutilitare şi un autoturism.

20/21 august – Trei tineri au murit în judeţul Vrancea după ce autoturismul în care se aflau s-a lovit de un copac.

5/6 august – Trei persoane au decedat, pe şoseaua de centură a municipiului Focşani, în urma impactului între autoturismul în care se aflau şi un TIR.

3 august – Trei persoane au murit, într-un accident rutier ce a avut loc în localitatea Albina din judeţul Timiş, fiind implicate patru autoturisme şi un autotren.

28 iulie – Trei persoane au murit într-un accident în localitatea băcăuană Iteşti, după ce maşina în care se aflau a intrat într-un copac.

25 iulie – Şapte persoane au decedat în urma unui accident produs pe DN2 Bacău – Adjud.

23 iulie – Patru persoane au decedat în urma coliziunii între un SUV şi un TIR, în municipiul Sibiu, pe Calea Şurii Mici.

23 iunie – Trei persoane au murit într-un accident rutier produs pe DN1/E60, intersecţie cu DC 126, între localităţile Morlaca şi Hodiş.

18 mai – Cinci persoane au murit şi alte două au fost rănite într-un accident care a avut loc pe DN 1, la km 103+900 m Breaza-Nistoreşti, în eveniment fiind implicate două autoturisme în care se aflau 7 persoane.

14 mai – Patru persoane au murit, în urma unui accident rutier care s-a produs pe DN 13, la ieşirea din localitatea braşoveană Rotbav, în care au fost implicate un autocamion şi un autoturism.

1 aprilie – Patru persoane au murit într-un accident rutier produs între localităţile Tutova şi Priponeşti, la ieşirea din judeţul Vaslui spre Galaţi.

23 martie – Trei persoane au murit şi alte două au fost rănite într-un accident rutier produs între localităţile Cârligu Mic şi Glodeanu Siliştea, din judeţul Buzău.

21 ianuarie – Trei persoane au murit şi alte două au fost grav rănite într-un accident produs, între un autotren şi o maşină, pe Drumul Judeţean 246, la ieşirea din localitatea Scânteia.

11 ianuarie – Trei persoane au murit, iar o alta a fost grav rănită, într-un accident produs pe Autostrada A1 în zona localităţii Sălişte, judeţul Sibiu.

2020

9 iulie – Patru persoane au murit, iar alte patru au fost rănite într-un accident de circulaţie produs între localităţile Zăuan şi Ip din judeţul Sălaj. Toate cele opt victime au fost încarcerate, la faţa locului intervenind câte o autospecială de la Garda de Pompieri Nuşfalău şi Secţia de Pompieri Şimleu Silvaniei, o autospecială de descarcerare şi 11 ambulanţe. A fost activat Planul roşu de intervenţie.

6 iunie – Trei persoane au murit într-un accident ce a avut loc pe E70, între localităţile Văceni şi Vităneşti, din judeţul Teleorman, iar o a patra a fost grav rănită. Accidentul, în care au fost implicate patru autovehicule, s-a produs după ce un şofer ar fi ieşit din coloană şi a intrat în coliziune frontală cu o autospecială.

29 mai – Trei persoane au murit, între care şi un copil în vârstă de un an, într-un accident rutier care s-a produs pe drumul E 581, între localităţile Berheci şi Ireasca, din judeţul Galaţi, între un autoturism şi o autoutilitară de 7,5 tone.

14 martie – Patru persoane au murit în urma unui accident rutier care a avut loc pe DE 581, în apropierea municipiului Bârlad. În accident au fost implicate un autoturism şi o căruţă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: