Accidentul de la 2 Mai – Avocat: A fost admisă solicitarea lui Vlad Pascu de judecare în procedură simplificată

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Adrian Cuculis, avocatul familiei tinerei decedate în accidentul rutier de la 2 Mai provocat de Vlad Pascu, a declarat că la termenul de joi judecătoarea a admis solicitarea lui Pascu de a se judeca dosarul în procedură simplificată pentru a putea beneficia astfel de reducerea cu o treime a pedepsei. Avocatul a mai anunţat că cererea de recuzare a judecătoarei a fost respinsă, iar la următorul termen se va discuta solicitarea de schimbare a încadrării juridice – care acum este de ucidere din culpă – în omor calificat.

Avocatul Adrian Cuculis a declarat jurnaliştilor la ieşirea din Judecătoria Mangalia, că cererea sa de schimbare a încadrării juridice nu a fost dezbătută la acest termen.
“Dacă făceam cu toţii o şedinţă de bloc să schimbăm administratorul, ieşea mai bine. Problema este în felul următor. Vorbim de o cerere care este depusă încă de la Parchet şi nu a fost dezbătută nici măcar astăzi. Doamna judecător i-a acceptat procedura abreviată, adică simplificată, adică să obţină şi o reducere a pedepsei de o treime înainte să dezbată cererea de schimbare a încadrării juridice. E o chestiune de normalitate. În momentul de faţă, inclusiv doamna avocat, colega noastră a familiei Olariu a cerut exact acelaşi lucru, lucru care s-a amânat deşi s-a pronunţat pe procedura abreviată. Dacă la termenul următor se va schimba încadrarea juridică a faptei în omor calificat, aşa cum am cerut, acea procedură abreviată nu mai poate fi aplicată pentru că acolo unde ai închisoare pe viaţă, cum este omorul calificat nu poţi să judeci în procedura abreviată”, a afirmat avocatul.
El a mai precizat că a fost depusă şi o cerere de recuzare a judecătoarei, care a fost respinsă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: