Achiziţiile de valută ale băncii centrale din Argentina au depăşit 10 miliarde de dolari

Sursa foto: pixabay

Achiziţiile de valută străină ale băncii centrale a Argentinei de la preluarea mandatului de preşedintele de către libertarianul Javier Milei, în decembrie, au depăşit miercuri 10 miliarde de dolari, arată calculele Reuters, în timp ce guvernul încearcă să şteargă un deficit profund al rezervelor nete, transmite Reuters.

Atingerea acestui nivel în numai trei luni subliniază modul în care Milei, un economist outsider, face ca stabilizarea finanţelor publice să fie prioritatea sa, ajutând ţara să depăşească ţintele de acumulare a rezervelor valutare stabilite cu cu principalul său creditor, Fondul Monetar Internaţional (FMI).

”Este un nivel al datelor încurajator în ceea ce priveşte gestionarea rezervelor internaţionale. Obiectivul FMI de acumulare a rezervelor a fost deja atins pentru martie şi este la doar 2 miliarde de dolari distanţă de ţinta din decembrie”, a declarat firma de consultanţă EcoGo

Banca centrală a cumpărat dolari aproape în fiecare zi de tranzacţionare – în afară de două zile de vânzare – de la inaugurarea în funcţie a lui Milei din 10 decembrie, iar achiziţiile s-au accelerat în martie.

Rezervele nete generale rămân în continuare în teritoriu negativ, în jurul valorii de -1,5 miliarde de dolari.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: