Acţiune a comisarilor Gărzii de Mediu împotriva comerţului ilegal cu deşeuri

Sursa foto: picxabay

O acţiune a comisarilor de la Garda Naţională de Mediu a avut loc în judeţul Teleorman, împotriva comerţului ilegal cu deşeuri, iar cu această ocazie au fost confiscate 60 de tone de deşeuri feroase şi neferoase şi au fost date amenzi în valoare de 200.000 de lei.

Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au anunţat că au continuat acţiunile împotriva comerţului ilegal cu deşeuri, în judeţul Teleorman.
Astfel, 24 de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, împreună cu comisarul general adjunct  Marius Niţă, însoţiţi de 40 jandarmi de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi de două echipe de poliţişti din cadrul Poliţiei Rutiere şi al IPJ Teleorman, au desfăşurat o acţiune de control în zona localităţilor Brânceni şi Smârdioasa din Judeţul Teleorman.
“Acţiunea a vizat combaterea fenomenului arderilor ilegale, respectiv verificarea operatorilor care desfăşoară activităţi de colectare şi comercializare ilegală a deşeurilor valorificabile.
În această zonă, cunoscută pentru arderi de deşeuri şi colectări ilegale de fier şi maşini scoase din uz, au fost identificate 8 puncte nevralgice, fiind amplasate filtre ale Brigăzii Rutiere Teleorman pentru a surprinde eventualele transporturi ilegale de deşeuri”, au precizat reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu.
Echipele de control au aplicat şase sancţiuni în valoare de 200.000 lei. Totodată, au fost confiscate 60 de tone de deşeuri feroase şi neferoase fără acte de provenienţă şi a fost suspendată activitatea unei societăţi care nu avea autorizaţie de mediu.
De asemenea, în timpul descinderii, comisarii GNM au identificat, pe raza localităţii Brânceni, un incendiu de deşeuri provenite din dezmembrarea vehiculelor scoase din uz.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: