Declinul activității întreprinderilor din zona euro s-a accelerat în iulie

Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor
Sursa foto: Facebook

În luna iulie, încetinirea activității întreprinderilor din zona euro s-a accentuat mai mult decât se credea inițial, deoarece prăbușirea din industria prelucrătoare a fost însoțită de o nouă încetinire a creșterii în industria dominantă a serviciilor din blocul comunitar, conform unui sondaj citat de către Reuters.

Indicele compozit final al directorilor de achiziții (PMI) al HCOB, compilat de S&P Global și considerat un bun indicator al sănătății economice generale, a scăzut în iulie la 48,6, minimul ultimelor opt luni, de la 49,9 în iunie, la 48,6.

Această valoare a fost sub pragul de 50, care separă creșterea de contracție pentru a doua lună consecutiv și a fost sub estimarea preliminară de 48,9.

„Indicele PMI final al zonei euro a confirmat că situația economică s-a deteriorat în iulie, indicele compozit în concordanță cu PIB-ul scăzând ușor”, a declarat Franziska Palmas, economist senior pentru Europa la Capital Economics.

Indicele PMI din industria prelucrătoare de marți a arătat că activitatea fabricilor din zona euro s-a contractat în iulie în cel mai rapid ritm de când COVID-19 „acapara” lumea, iar indicele PMI din servicii de miercuri a arătat o încetinire a creșterii în acest sector.

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL