Activităţile de afaceri din zona euro au continuat să încetinească în noiembrie

Flag European
Sursa foto: Twitter// EU Flags Team

Scăderea activităţii de afaceri din zona euro s-a atenuat în noiembrie, dar a continuat pe scară largă, sugerând că economia regiunii se va contracta din nou în acest trimestru, deoarece consumatorii continuă să-şi reducă cheltuielile, potrivit unui sondaj citat de Reuters.

Trimestrul trecut, economia s-a contractat cu 0,1%, au arătat datele oficiale, iar Indicele compozit privind intenţiile de achiziţii ale managerilor (PMI) pentru noiembrie, publicat joi, a indicat că declinul va continua în trimestrul al patrulea.

Indicele PMI al HCOB, compilat de S&P Global şi considerat ca un ghid bun al sănătăţii economice generale, a urcat la 47,1, faţă de cel mai redus nivel din aproape trei ani, atins în octombrie, de 46,5, dar a rămas ferm sub pragul de 50 care separă creşterea de contracţie. Un sondaj Reuters a prezis o creştere mai modestă, la 46,9.

”Slăbiciunea continuă din sondajele de afaceri din zona euro sugerează o recesiune la orizont. Sectorul de producţie rămâne la un nivel scăzut, în timp ce serviciile continuă să se contracte”, a declarat Mike Bell, de la J.P. Morgan Asset Management.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: