Actriţa Anda Caropol a murit la vârsta de 84 de ani. Mesajele transmise de Ministerul Culturii și UNITER 

Sursă foto: Facebook / UNITER

Actriţa Anda Caropol a murit la vârsta de 84 de ani, după 50 de ani petrecuţi pe scena Teatrului Nottara. Trupul ei va fi depus în cursul zilei de joi în foaierul teatrului.

”Actriţa Anda Caropol a trecut în eternitate. De o desăvârşită discreţie, inocenţă şi iubire pentru meserie, Anda Caropol şi-a petrecut în Teatrul Nottara peste cincizeci de ani, timp în care a jucat roluri cuceritoare, alături de unii dintre cei mai mari actori ai teatrului românesc, de la George Constantin la Ştefan Iordache, de la Gilda Marinescu la Alexandru Repan”, au scris, miercuri seară, pe Facebook, reprezentanţii Ministerului Culturii.

Născută în 1939, Anda Caropol a absolvit în anul 1960 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, specializarea „Arta actorului”, la clasa profesorului A. Pop Marţian.

A debutat în „Sonet pentru o păpuşă“ de Sergiu Fărcăşan, în regia lui Lucian Giurchescu. În „Hamlet”, în regia lui Dinu Cernescu, a fost Ofelia unui Hamlet celebru, interpretat de Ştefan Iordache. A mai jucat în „Au fost odată două orfeline”, în regia Sandei Manu, „Henric al IV-lea” de Luigi Pirandello, în regia lui Lucian Giurchescu, şi „O casă onorabilă” de Horia Lovinescu, „O lună la ţară”, de Turgheniev, „Bună seara, domnule Wilde!”, şi a interpretat încă multe alte roluri, atât în teatru, cât şi în film

Un mesaj de condoleanţe şi apreciere a fost transmis şi de UNITER.

”UNITER îşi exprimă tristeţea la aflarea veştii că îndrăgita actriţă de teatru şi film Anda Caropol ne-a părăsit. Un om care parcă împrăştia linişte în juru-i, un om echilibrat, cu privire melancolică, de a cărei prezenţă s-a bucurat colectivul Teatrului Nottara vreme de peste 50 de ani… Anda Caropol a fost apreciată de colegi pentru seriozitatea în munca la scenă, pentru sensibilitatea şi pentru modestia ieşite din comun. A interpretat sute de roluri cu o captivantă fineţe, cu fragilitate şi migală microscopică, transmiţând iar şi iar o nebănuită putere de expresie. Anda Caropol a ştiut şi s-a bucurat să poată dărui teatru cu râvnă nedisimulată”, a transmis UNITER.

Potrivit sursei citate, în 2017 încă se declara neobosită: ”Sper ca şi de acum încolo să pot participa la susţinerea fenomenului teatral românesc jucând cu aceeaşi dăruire.”

Trupul neînsufleţit va fi depus joi, 14 decembrie, între orele 11.00 şi 14.00, în foaierul Teatrului Nottara.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: