Acum 34 de ani, pe 22 decembrie 1989, se prăbușea regimul comunist. Câţi români regretă

Communism
Sursa foto: piterest

Se împlinesc 34 de la prăbușirea regimul comunist condus de Nicolae Ceaușescu.

Pe 22 decembrie 1989, dictatorul părăsea clădirea Comitetului Central din Piața Revoluției, la bordul unui elicopter. A fost ceea ce mai târziu s-a numit „Ziua victoriei Revoluției Române”.

În dimineața aceleiași zile de 22, Piața Universității a fost ocupată de zeci de mii de manifestanți. La ora 11, oamenii forțau ușile clădirii care găzduia Comitetul Central.

În evenimentele de atunci au murit 1.166 de persoane, potrivit Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Deși au trecut 34 de ani, dosarul Revoluției din 1989 nu a fost însă rezolvat, scrie stirileprotv.ro.

La 34 de ani de la Revoluție, un sondaj recent ne dă fiori. Aproape jumătate dintre români cred că în comunism ar fi dus-o mai bine.

Șocant este că inclusiv tineri care nu au trăit în România lui Nicolae Ceaușescu sunt de aceeași părere, deşi nu au mâncat carne cu porţia, n-au băut nechezol, şi nici n-au învăţat la lumânare, în frig, când ţara făcea economie, ca să plătim datoria externă. Ca să nu mai vorbim că nu realizează că nu ar fi putut merge niciodată într-o vacanţă în altă ţară. Sociologii sunt însă de părere că vârstnicii îşi regretă tinereţea şi au uitat de traume, iar urmaşii lor sunt victimele dezinformării din social media.

Un sondaj recent realizat de agenția Inscop Research ne arată că tot mai mulţi români oftează după anii comunismului. Perioada în care făuream cincinalul în 4 ani şi jumătate şi socialismul în zbor pare mai bună pentru 48% dintre cei chestionaţi, în ciuda lipsurilor de atunci.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL