Adevărul despre ordinul care permite eliberarea de antibiotice fără rețete. Ce spune Ministerul Sănătății

medicamente
Sursa foto: Pixabay

Care e adevărul despre ordinul care permite eliberarea de antibiotice fără rețete și la ce s-a gândit Ministerul Sănătății?

Ministerul Sănătății a emis un ordin care prevede ca medicamentele din categoria antibiotice și antifungice de uz sistemic prescrise de către medici pe rețete, altele decât prescripțiile gratuite și compensate, să fie eliberate la farmacie pacienților sau aparținătorilor acestora numai în baza unei prescripții medicale. Prescripțiile se vor reține în farmacie și, la nevoie, se vor putea elibera fracționat doar în cadrul aceleiași farmacii, fără a depăși cantitatea totală prescrisă.

Trebuie subliniat și faptul că ordinul nu impune un nou formular pentru prescripțiile medicale, ci doar o serie de informații necesare a fi completate și raportate (o serie și un număr unice generate de către prescriptori, datele pacientului, diagnosticul și detalii despre medicament). Eliberarea prescripțiilor pentru antibiotice în regim compensat sau gratuit nu se modifică prin acest Ordin.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: