Administraţia ”Apele Române”: Debitele Dunării la intrarea în ţară sunt în creştere

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Pinterest

Administraţia Naţională ”Apele Române” (ANAR) anunţă că debitele Dunării la intrarea în ţară sunt în creştere, tendinţă care se va menţine, iar coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare este de 74,58% şi poate satisface necesarul.

”Astăzi, debitele Dunării la intrarea în ţară sunt în creştere, respectiv în jurul valorii de 3800 mc/s (faţă de ieri, când au înregistrat valoarea de 3300 mc/s), dar fiind sub media lunii noiembrie (4650 mc/s). Dunărea îşi va menţine tendinţa de creştere, ajungând la 5200 mc/s în data de 8 noiembrie, conform prognozei emise de colegii noştri de la INHGA”, anunţă joi ANAR.
Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare este de 74,58% şi poate satisface necesarul pentru toţi beneficiarii care se alimentează centralizat din sursa de apă de suprafaţă.
”Specialiştii noştri monitorizează mai multe secţiuni de râuri unde se înregistrează debite deficitare pentru această perioadă (peste jumătate la Dunăre) fiind instituit Planul de restricţii şi folosire a apei pentru secţiunile aferente bazinelor hidrografice Buzău-Ialomiţa şi Dobrogea-Litoral, faza I (atenţionare- inclusiv pentru Cernavodă). De asemenea, în bazinul hidrografic Prut-Bârlad (judeţele Iaşi, Botoşani şi Vaslui), se aplică Planul de restricţii (treptele II şi III), debitele fiind sub cele minime necesare pentru câteva folosinţe piscicole şi de irigaţii”, precizează instituţia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: