Administrația locală Brașov cere localnicilor și turiștilor să nu mai dea bani la cerșetori

Cersetor
Sursa foto: Pixabay

Primăria Brașov face apel la localnici și turiști să nu le mai dea bani cerșetorilor, în contextul în care comercianții se plâng de faptul că terasele din zona centrală sunt luate cu asalt de persoane care agasează clienții, relatează Agenția de presă Rador, care citează Radio România Brașov. 

 Patronii teraselor spun că, în acest sezon estival, numărul lor este mai mic totuși față de alți ani, dar rămâne mai mare decât în zilele de primăvară sau toamnă. Și polițiștii patrulează mai des în centrul orașului.

„Ei sunt adunați de mașina Jandarmeriei de aici, deci, oarecum, lucrurile sunt mai bune. Sunt foarte obraznici și vin cu tot felul de tertipuri, în sensul că vând o carte poștală, o floare, o carte, care sunt culese de pe nu știu unde. Nimeni nu cumpără așa ceva. Ăsta este pretextul de a primi niște bani. Sunt și turiști care le oferă de mâncare și nu-i interesează. Ei vor bani, pentru că, după colț, undeva, există un șef al lor, care așteaptă să strângă bani, nu mâncare. De mâncare … se descurcă ei”, a spus președintele Asociației Comercianților din Piața Sfatului, Horia Huluban.  

În primele șapte luni ale acestui an, Poliția Locală Brașov, din subordinea Primăriei municipiului Brașov, a depistat 103 persoane care apelau la mila publicului, atât în centrul orașului, cât și în alte cartiere ale Brașovului, conform Profit.ro.

Din totalul celor 181 de amenzi, 76 au fost doar pentru cei care cerșeau în zona istorică, iar cuantumul lor s-a ridicat la 25.000 de lei. 

Unii dintre ei, chiar dacă sunt amendați, revin în centrul orașului. De fapt, unul din trei revine exact în același loc, indiferent că a fost sau nu amendat. Mesajul autorităților este acela de a nu mai da nici bani, nici de mâncare persoanelor care cerșesc. 

 „Facem un apel la brașoveni și la turiști să nu dea bani cerșetorilor. Ei trebuie să fie conștienți că, prin ceea ce fac, țin cerșetori în stradă, atât copiii care cerșesc, cât și adulții care, în loc să își caute un loc de muncă, vor rămâne în stradă și vor continua să apeleze la mila publică”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL