Adunarea Generală a ONU a cerut „încetarea focului umanitară imediată” în Gaza

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție în care cere încetarea imediată a focului în Fâșia Gaza. 153 de state au votat ”pentru”, 10 „împotrivă” şi 23 s-au abţinut. În același timp, Israelul începe să piardă susținerea comunității internaționale din cauza celor peste 20.000 de lovituri asupra Fâșiei Gaza. Este un avertisment care a venit chiar de la președintele american Joe Biden. Wall Street Journal scrie că Israelul a început să inunde cu apă de mare tunelurile Hamas, măsură care poate amenința aprovizionarea cu apă a enclavei.

Armata israeliană a anunţat că a recuperat cadavrele a doi ostatici ai Hamas în timpul unei operaţiuni militare în Fâşia Gaza.

Cei doi ostatici au fost identificaţi ca fiind Eden Zakaria, în vârstă de 27 de ani, luată ostatică de Hamas la un festival de muzică la Re’im, şi Ziv Dado, în vârstă de 36 de ani, un supervizor logistic al armatei.

Reprezentanţi ai armatei israeliene au informat familiile acestora cu privire la faptul că corpurile le-au fost găsite şi aduse în Israel.

Armata israeliană a mai anunţat că doi militari israelieni au fost ucişi în operaţiunea de recuperare a celor două cadavre.

Hamasul avertiza duminică cu privire la faptul că niciunul dintre cei 137 de ostatici deţinuţi în Fâşia Gaza nu va ieşi ”în viaţă” din enclavă fără ”un schimb şi o negociere şi fără un răspuns la cerinţele rezistenţei”.

Un armistiţiu de şapte zile – de la 24 noiembrie şi până la 1 decembrie – a permis eliberarea a 105 ostici de către Hamas şi grupări afiliate de la 7 octombrie, dintre care 80 au fost eliberaţi în schimbul a 240 de deţinuţi palestinieni încarceraţi în Israel.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: