”AfD de stânga” în Germania și consecințele pentru Europa

Sursa: Facebook

O mișcare politică de ultimă oră din Germania ar putea aduce schimbări nu numai în politica internă a acestei țări, dar și în plan european. Carismatica fostă lideră a formațiunii radicale de stânga Die Linke și-a lansat propriul partid, care-i poartă și numele: Alianța Sahra Wagenknecht. Noul partid va da pentru prima dată proba urnelor la alegerile europene din iunie anul viitor.

Sahra Wagenknecht a fost anterior membră a partidului de stânga Die Linke, ba chiar o vedetă a lui. Dar s-a ciocnit în mod repetat cu liderii acestuia, despre care a spus că se concentrează prea mult pe problema minorităților, mai degrabă decât pe justiția economică.

Acum, însoțită de mai mulți prieteni politici, a fondat noua Alianță, cu care încearcă să atragă alegătorii dezamăgiți de stânga și dreapta tradițională. Cum? Printr-o politică pro-rusă, pro-cărbune  și împotriva unei integrări europene mai profunde.

Intervievată de Euractiv, Sahra Wagenknecht a indicat că Alianța sa va milita pentru reducerea competențelor Comisiei Europene, care este prea aproape de lobbyiștii corporatiști și prea departe de cetățeni”, adăugând că doreşte ca „mai multe decizii să fie luate de statele membre”.

Ea a afirmat că Europa se află într-o stare „relativ tristă”, și că ar putea fi „pulverizată între Statele Unite și China” dacă nu se îndreaptă către o politică externă de nealiniere.

Shara Wagenknecht se opune ferm sancțiunilor împotriva Rusiei și pledează pentru o încetare imediată a focului în Ucraina, astfel încât Germania să aibă din nou energie mai ieftină.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: