UPDATE Au fost afişate rezultatele la Titularizare – 48% peste nota 7

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

UPDATE ORA 11:40

Ministerul Educației a publicat marţi primele note de la examenul de Titularizare din acest an.

Conform datelor publicate, 48% dintre candidați au luat peste 7 la proba scrisă a examenului de titularizare, iar 33,4% au obținut între 5 și 7.

42 de lucrări au fost anulate în centrele de evaluare şi alți 26 de candidați au fost eliminați din sălile de concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Toți candidații aflați în aceste situații nu vor fi repartizați şi nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul școlar 2023 – 2024. Alți 2.623 de candidați (9,87%) s-au retras (2.541 de candidați din motive personale și 82 de candidați din motive medicale).

Rata de participare la proba scrisă a fost 83,17%.

Contestaţiile se depun la sediile Inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice, la adresele comunicate public de fiecare inspectorat şcolar, marţi până la ora 21,00 şi miercuri, până la ora 12,00. Rezultatele finale se vor afişa în data de 26 iulie.

Ştire iniţială

Primele rezultate la proba scrisă a examenului de titularizare în învăţământ vor fi afişate marţi.

Rata de participare la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercurea trecută, a fost 83,17%. 26 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, după cum a informat Ministerul Educaţiei.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate marţi la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul dedicat.

Contestaţiile se depun la sediile Inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice, la adresele comunicate public de fiecare inspectorat şcolar, marţi până la ora 21,00 şi miercuri, până la ora 12,00.

Rezultatele finale se vor afişa în data de 26 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL