Agenda întâlnirilor ministrului Agriculturii cu fermierii. Calendarul discuțiilor de la MADR

Foto: playtech

Consultări la Ministerul Agriculturii cu toate sectoarele din agricultură și cu marii retaileri și procesatori. MADR a făcut publică lista organizațiilor care au confirmat participarea la discuțiile ce se vor desfășura în zilele de luni și marți, 15 și 16 ianuarie, urmând ca miercuri, 17 ianuarie, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, să susțină o conferință de presă.

În continuarea comunicării din 10 ianuarie 2024, a prezentat astăzi desfășurătorul orar pentru formele asociative care au confirmat până la această dată (12 ianuarie 2024, ora 12:00) participarea la întâlnirea cu ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Ionuț Barbu, pentru zilele de luni și marți, 15 și respectiv 16 ianuarie 2024, la sediul instituției.

Astfel, pentru ziua de luni, 15 ianuarie 2024, de la ora 11:00 sunt așteptați fermierii din sectorul ovine și caprine, de la ora 13:00 vor intra cei din sectorul vegetal, iar de la 16:00 sunt programați reprezentanții AMRCR (Asociația Marilor Rețele Comerciale din România).

Marți, 16 ianuarie, de la ora 11:00 sunt programați fermierii din sectorul zootehnic – vaca de lapte și cea de carne, de la 14:00 vor intra la discuții cei care reprezintă sectorul de porc și pasăre, iar de la ora 16:00 sunt așteptați procesatorii din industria alimentară.

”Mulțumesc celor care au răspuns apelului meu de a participa la întâlniri. Am programat întrevederile astfel încât să putem discuta, pe îndelete, cu fiecare sector în parte măsurile de sprijin și soluțiile de finanțare pentru toate situațiile pe care le întâmpină în acest an agricol fermierii. Ne vom așeza la masa discuțiilor civilizat, astfel încât să putem înțelege exact cu ce probleme se confruntă cu toții. Vom căuta să găsim rezolvare în cel mai scurt timp, pentru că activitatea în agricultură trebuie să continue și să se dezvolte, în beneficiul fermierilor, dar având în centrul atenției consumatorul român, care așteaptă produse sigure și de calitate”, a declarat ministrul Florin-Ionuț Barbu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: