Agent de la Poliţia Rutieră Prahova, prins în flagrant primind mită. El a fost plasat în arest la domiciliu

Sursă foto: Poliția Română

Un agent de poliţie din Prahova, care activa în cadrul formaţiunii rutiere, a fost prins în flagrant primind suma de 700 de lei mită. Procurorii l-au prezentat instanţei de judecată care a emis pe numele său mandat de arest la domiciliu.

”Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au realizat, în data de 19 martie 2024, o acţiune de prindere în flagrant a unui agent şef principal de poliţie din cadrul formaţiunii rutiere a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova, într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de luare de mită. În fapt, acţiunea de flagrant a surprins momentul în care agentul de poliţie a primit suma de 700 de lei cu titlu de mită pentru a nu dispune măsurile legale referitoare la constatarea unor contravenţii la regimul rutier. Anterior, în acelaşi dosar, s-a constatat săvârşirea unei fapte similare de luare de mită, ocazie cu care agentul a primit 300 de lei, tot în scopul neaplicării unei sancţiuni contravenţionale pentru o abatere săvârşită în trafic”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, joi, de Direcţia Generală Anticorupţie.

Iniţial, poliţistul a fost reţinut pentru 24 de ore. Miercuri, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale. Agentul de poliţie a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa a decis ca acesta să fie cercetat în arest la domiciliu, mandatul emis fiind valabil pentru 30 de zile.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: