Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului: Artificiile de Anul Nou poluează aerul şi sunt un dezastru pentru păsări

artificii
Sursă foto: Unsplash

Artificiile de Anul Nou poluează aerul şi sunt un dezastru pentru păsări şi animale, au anunţat reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), care au adăugat că, de Revelion, s-au înregistrat depăşiri ale limitelor particulelor poluante, din cauza substanţelor explozive.

“Artificiile de Anul Nou poluează aerul şi sunt un dezastru pentru păsările şi animalele sălbatice sau pentru cele domestice, de aceea este recomandat să renunţăm la folosirea lor, atrage atenţia Laurenţiu Alexandru Păştinaru, Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM). Potrivit specialiştilor în măsurarea calităţii aerului, cu toate că în ultimii 10 ani cantitatea de artificii de pe piaţă s-a diminuat constant, de Revelion s-au înregistrat aproape în fiecare an, depăşiri ale limitelor particulelor poluante şi ale valorilor de dioxid şi monoxid de carbon sau de azot, din cauza substanţelor explozive”, au transmis reprezentanţii ANPM, luni, printr-un comunicat de presă.
Aceştia au subliniat că motivul unor reglementări tot mai stricte pentru folosirea  artificiilor este dat de faptul că acestea pot provoca niveluri foarte ridicate de particule în aer.
Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: