Airbus a obţinut comenzi anuale record de avioane în 2023 şi a confirmat o creştere cu 11% a livrărilor

Sursa foto: Airbus

Airbus a raportat joi comenzi anuale record de avioane şi a confirmat o creştere cu 11% a livrărilor, menţinându-şi pentru al cincilea an statutul de cel mai mare producător din lume, faţă de Boeing, transmite Reuters.

Airbus a declarat că a câştigat 2.319 comenzi brute şi 2.094 comenzi nete după anulări, deoarece companiile aeriene s-au grăbit să îşi reînnoiască flotele în 2023.

Confirmând un articol al Reuters, compania a spus că a livrat 735 de avioane în 2023, lăsând portofoliul de comenzile la 8.598 de avioane.

CEO-ul Airbus, Guillaume Faury, a declarat că producătorul de avioane, despre care analiştii spun că a început lent anul, în timp ce se lupta cu lanţuri de aprovizionare strânse, a înregistrat ”o flexibilitate şi o capacitate crescută” în sistemul său industrial.

Christian Scherer, care a trecut de la funcţia de director de vânzări pentru a deveni în ianuarie CEO pentru aeronave comerciale, principala afacere de producţie de avioane a companiei, a declarat că aviaţia şi-a revenit mai repede decât se aştepta din pandemie.

Cererea de avioane cu corp larg şi-a revenit deosebit de puternic.

”Călătoriile s-au întors şi există un impuls serios”, a spus el într-un comunicat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL