Alegeri primare republicane în New Hampshire. Scrutin crucial pentru viitorul cursei prezidenţiale

Sursă foto: Twitter (X)

Alegerile primare republicane de marţi din New Hampshire, deşi doar al doilea scrutin de pe calendarul electoral al Partidului Republican în vederea desemnării candidatului la prezidenţialele din noiembrie, nu duc lipsă de suspans. În timp ce va oferi o oportunitate pentru favoritul Donald Trump de a demonstra că poate fi de neoprit în marşul său către nominalizarea republicană, îi poate da, de asemenea, contracandidatei Nikki Haley o şansă de a arăta că Trump poate fi vulnerabil, relatează Reuters.

Este de aşteptat ca disputa dintre Trump şi Haley să fie mai strânsă decât rezultatul de săptămâna trecută din Iowa. Trump a învins-o pe Haley, care a fost ambasadorul său la Naţiunile Unite, şi pe celălalt rival rămas, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, cu 30 de puncte procentuale în cadrul caucusurilor (adunări electorale) din acest stat.

MIZELE PENTRU DONALD TRUMP

Fostul preşedinte a ţinut mitinguri în New Hampshire aproape în fiecare zi în perioada premergătoare alegerilor primare, un ritm agitat pentru un candidat care de obicei preferă să-şi aleagă el locurile. Dar există un motiv simplu pentru care Trump îşi dorea acest lucru foarte mult. Trump şi consilierii săi vor să o convingă pe Haley, pe alegătorii şi donatorii ei, precum şi mass-media care acoperă campania că această cursă s-a încheiat şi că Trump va fi candidatul unic.

Dacă o învinge pe Haley cu o marjă semnificativă, Trump poate considera că a parcurs deja lungul drum spre obţinerea nominalizării.

În schimb, tabăra Trump este conştientă că un rezultat strâns ar trimite semnalul opus – că o parte însemnată a electoratului republican încă mai caută pe altcineva.

Haley ar obţine un impuls vital până la alegerilor primare de luna viitoare din statul său natal, Carolina de Sud, unde a şi fost guvernatoare. Banii ar continua probabil să curgă pentru a-i menţine în viaţă candidatura.

Acesta este scenariul cel mai rău pentru Trump, dar el ar rămâne favorit la nominalizare pentru a-l înfrunta pe preşedintele democrat Joe Biden în noiembrie, indiferent de situaţie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: