Alegeri Primăria Capitalei. Ce șanse mai are Nicușor Dan după anunțul coaliției

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Alegeri Primăria Capitalei: În ciuda faptului că Nicuşor Dan afirmă că are șanse să fie reales, analiștii politici au altă opinie. Astfel, Radu Carp susține, în exclusivitate pentru PS News, că primarul Capitalei nu are șanse să obțină un nou mandat întrucât alianța nou formată, PNL-PSD, nu îl va susține în niciun context.

“Singurul lucru pe care îl știm este că acest candidat nu va fi Nicușor Dan, dacă va fi un candidat comun, pentru că aici lucrurile încă nu sunt clar definite. Depinde foarte mult de ce-și dorește într-adevăr un partid sau altul, pentru că în momentul de față ambele partide doresc Primăria Capitalei, dar întrebarea cea este cine este dispus să renunțe la primărie și c ear putea să obțină în schimb.

E foarte interesant că la aceste alegeri europarlamentare și locale se vor confrunta două blocuri, două alianțe stânga-dreapta-USR-PMP și partidul lui Ludovic Orban și respectiv PSD-PNL. Deci factorul ideologic va dispărea”.

Despre alianța PNL-PSD

„Mă uit la alegerile care au avut loc în Olanda. Sigur, acolo au fost alegeri naționale, acolo nu este prag electoral, însă alianțele electorale au fost atât de eterogene, posibilitatea de a guverna a fost deschisă practic de toate partidele, se discută în prezent la masă cu absolut toate partidele de pe eșicherul politic și nu a scăzut calitatea democrației. Ce contează cu adevărat? Este participarea la vot și dezbaterile din timpul campaniei electorale. Dacă într-adevăr sunt structurate profesionist. Dacă privesc într-adevăr problemele cu care se confruntă cetățenii, calitatea democrației, cultură politică și prin participarea politică”.

Miercuri, 21.02 a.c., liderii Coaliției au decis data de 9 iunie pentru comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. În ceea ce privește candidatul la Primăria Capitalei, ei au declarat că nu a fost luată o decizie deocamdată, urmând ca în perioada următoare să fie evaluați posibilii candidați.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu:

„Vorbim de cele mai competente persoane care pot conduce administrația. Eu am fost viceprimar la Buzău, trebuie să ai ceva în tine să poți face această muncă. Cea mai mândră muncă e să fii ales la tine, în orașul tău, să muncești pentru locul în care te-ai născut. În perioada următoare vom veni cu deciziile politice pentru toate candidaturile”.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă:

„Nu am ajuns să discutam în detaliu și un răspuns cât se poate de onest este acela că și dacă ar fi să stabilim un candidat comun am avea nevoie de evaluare, de sondare, să vedem care e poziționarea posibililor candidați și ne interesează profilul candidatului în percepția alegătorilor. După ce vom avea aceste rezultate vom lua decizii”.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: