Alegeri Republica Moldova: Candidaturile partidului controlat de grupul criminal pro-rus, anulate

Dorin Recean
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / ELENA COVALENCO

Chişinău – Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupaşcu, transmite: Toate candidaturile depuse de Partidul Politic „Şansă” la alegerile locale de duminică din Republica Moldova au fost anulate, a anunţat, vineri, premierul Dorin Recean.

Potrivit acestuia, decizia a fost adoptată de Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, „în baza faptului că au fost identificate activităţi de influenţare a proceselor electorale pe teritoriul ţării în scopul promovării intereselor statului străin, Federaţia Rusă, prin intermediul unui grup criminal organizat, condus de cetăţeanul Ilan Şor, prin Partidul Politic Şansa”.

 

„Atrag atenţia! Decizia este luată din considerente de securitate naţională, în condiţiile unui război hibrid pe care Federaţia Rusă îl poartă în Republica Moldova (…) Acest lucru este despre securitatea naţională şi (arată) că implicarea unui actor străin în procesul electoral, în procesul fundamental democratic, al Republici Moldova nu va fi admis”, a afirmat Recean.

 

Comisia Electorală Centrală va solicita birourilor electorale din secţiile de votare să aplice ştampila cu menţinea „retras” pe buletinele de vot, în dreptul candidaţilor Partidului „Şansă”.

Partidul politic „Şansă” are înregistraţi la alegerile locale de duminică 652 candidaţi la funcţia de primar în oraşe şi sate şi peste 9.000 de candidaţi la funcţia de consilier la diferite niveluri.

Decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale are loc la câteva ore după ce directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) al Republicii Moldova, Alexandru Musteaţă, a declarat, într-o conferinţă de presă, că „Republica Moldova este supusă unor atacuri hibride de o amploare fără precedent”.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: