Alegeri SUA 2024: Șansele unui duel Trump-Biden cresc. Unde greșește actualul președinte american

sua
Sursa foto: REUTERS

Ștefan Popescu, analist de politică externă, a vorbit la Euronews România despre retragerea guvernatorului Floridei, Ron DeSantis, principalul contracandidat al lui Trump, care a anunțat că iese din cursa prezidențială, și ce șanse sunt să existe în noiembrie scenariul Donald Trump versus Joe Biden.

Este clar că după retragerea lui DeSantis, Trump are o cale deschisă, spune analistul Ștefan Popescu.

Ștefan Popescu: „Donald Trump este un personaj aparte, știm foarte bine. Original, cu un limbaj mult mai direct, care depășește anumite limite roșii. Dar, în orice caz, în SUA se obișnuiește ca după o campanie electorală tumultuoasă, cel care câștigă să mulțumească, să înceapă discursul mulțumind contracandidatului, ceea ce în România nu se întâmplă, nu există această eleganță. (…)”.

„Este clar că după retragerea lui DeSantis, Trump are o cale deschisă, mai ales că tot mai mulți lideri ai Partidului Republican au început să își declare susținerea pe față pentru Donald Trump. Rămâne de văzut dacă New Hampshire, dacă Nikki Haley va reuși să obțină un scor onorabil. Dacă va fi un scor onorabil, atunci va mai găsi resurse să își continue campania, dar sunt destul de pesimist”.

„Avem, totuși, o certitudine cu privire la alegerile americane. Pe 5 noiembrie se reînnoiește și o treime din membrii Senatului SUA, deci indiferent ce administrație vom avea la putere, chiar în ipoteza în care democrații vor reuși să păstreze Casa Albă, vor avea un Congres cu ambele Camere având majoritate republicană și am văzut ce a însemnat majoritatea republicană în Camera Reprezentanților pentru susținerea Ucrainei. Nu se poate spune același lucru pentru susținerea Israelului…”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: