Aleşii locali ai PNL Timiş, după ce mai mulţi primari liberali vor candida la alegerile locale din partea PSD

Sursă foto: Facebook/ Alfred Simonis

Aleşii locali ai PNL Timiş s-au întrunit, luni, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean al filialei pentru a discuta situaţia creată de anunţul mai multor primari liberali privind candidatura lor din partea PSD la alegerile locale din 9 iunie. Ei au susţinut că preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a încălcat grav protocolul semnat la Bucureşti între PSD şi PNL şi au avertizat că acţiunile social-democraţilor ”pot îndrepta către stânci întreaga corabie europarlamentară a PNL-PSD”.

”Biroul Permanent Judeţean al PNL Timiş s-a întrunit în această seară pentru a discuta situaţia creată de preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, care a încălcat grav protocolul semnat la Bucureşti între PNL şi PSD”, anunţă PNL Timiş, într-un comunicat de presă.

În urma discuţiilor, a fost adoptată o declaraţie comună a aleşilor locali ai PNL Timiş.

”Noi, semnatarii acestei declaraţii, primari, viceprimari, consilieri locali şi consilieri judeţeni din judeţul Timiş, suntem pregătiţi să câştigam toate alegerile din acest an, pentru binele comunităţilor pe care le administrăm. Judeţul Timiş este dintotdeauna promotorul dezvoltării, al moderaţiei, al decenţei şi al soluţiilor liberale, singurele care pot aduce prosperitate, echilibru social, linişte şi armonie. Nu ne lăsăm intimidaţi de niciun demers politic lipsit de fair play şi ne pare sincer rău faţă de cei câţiva foşti colegi ai noştri care au fost deturnaţi din drumul lor de către vrăjile şi cântecele de sirenă ale preşedintelui PSD Timiş, Alfred Simonis. Din păcate, acţiunile sirenei PSD pot îndrepta către stânci întreaga corabie europarlamentară a PNL-PSD, chiar daca intenţia acestuia a fost doar de a prejudicia interesele electorale locale ale PNL Timiş. Considerăm că acest mod mărunt de a privi politica nu face decât să îndepărteze alegătorii de alianţa naţională, creată pentru a asigura stabilitate României şi pentru a limita efectele extremismului politic din ţara noastră”, transmit aleşii liberali.

Potrivit acestora, atragerea unor liberali către PSD este ”lipsă de respect”.

”Atragerea prin metode ilegitime a unor primari şi viceprimari din PNL este o dovadă de lipsă de respect şi de consideraţie faţă de partenerii de alianţă. În toate partidele există nemulţumiri şi probleme. Întotdeauna vor fi oameni care îşi doresc mai mult sau nu sunt de acord cu unele decizii ale conducerii. Nu este firesc însă ca un aliat să exploateze astfel de situaţii şi, mai mult chiar, să le provoace şi să le încurajeze la nivel naţional. Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a făcut toate eforturile posibile pentru a rezolva problemele ivite pe parcursul ultimilor patru ani şi apreciem felul în care a gestionat aceste situaţii, păstrându-se de fiecare dată în cadrul legalităţii şi respectului atât faţă de propriul partid, cât şi faţă de parteneri”, mai transmit liberalii.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL