Alianţa Naţional Ţărănistă a rupt colaborarea cu AUR. Simion, acuzat de “tendințe totalitare și stil dictatorial”

George Simion AUR
George Simion / Sursa foto: George Simion /AUR

Alianța Național Țărănistă a anunţat ruperea protocolului de colaborare cu Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Decizia s-a luat în unanimitate, în cadrul forurilor de conducere ale partidului, venind după analiza omportamentului și a acțiunilor liderului AUR, George Simion.

“Alianța Național Țărănistă a constatat că domnul Simion nu împărtășește valorile și principiile fundamentale ale democrației și ale unui dialog deschis și constructiv în politică. Ne-am confruntat cu o lipsă constantă de receptivitate și deschidere din partea domnului Simion în ceea ce privește soluționarea problemelor reale ale românilor și adoptarea unor politici responsabile și eficiente pentru binele comun. În ciuda eforturilor noastre de a aduce propuneri constructive și de a contribui la dezvoltarea societății românești, am fost întâmpinați cu indiferență și respingere”, se arată într-un comunicat al Alianţei Naţional Ţărăniste.

Abordarea lui George Simion în politică este una marcată de tendințe totalitare și de un stil de conducere dictatorial, a precizat Alianţa, adăugând: Această abordare “nu se încadrează în valorile noastre democratice și în respectul pentru diversitatea și pluralismul opiniei”.

Alianța Național Țărănistă menţionează că este “un partid dedicat promovării democrației autentice, a dialogului deschis și a unei guvernări responsabile”.

“Ne luăm angajamentul față de cetățeni să acționăm în interesul comun și să ne opunem oricărei forme de abuz sau de monopolizare a puterii politice. Încheiem această colaborare încrezători că decizia noastră este în conformitate cu valorile și principiile pe care le reprezentăm și că vom continua să ne angajăm pentru binele românilor și pentru progresul societății noastre”, se mai arată în comunicat.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: