Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre

Sursa: economedia.ro

Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa de Sud-Est, a prezentat rezultate operaționale în creștere în primul trimestru al acetui an.

Producția de aluminiu primar a Alro a fost, în primele trei luni ale anului, de 57.200 de tone, cel mai mare niel din ultimele cinci trimestre, potrivit datelor prezentate de companie. Nivelui este cu 32% mai mare decât în același trimestru al anului trecut și cu 12% peste nivelul din trimestrul precedent.

Mai important, producția de aluminiu prelucrat – deci produse cu o valoare adăugată mai mare, a crescut și ea până la nivelurile maxime ale ultimelor cinci trimestre, ajungând la 29.400 de tone. Cu 32% peste cât a fost acum un an și cu același procent peste cât a fost în ultimul trimestru al anului trecut.

“Pe piața aluminiului, în 2023 a fost o situație cam depresivă, dar s-a schimbat. Anul acesta, în principiu, vedem un trend reversat, vedem stocuri în scădere, vedem estimări de creștere a consumului de aluminiu mai mare decât creșterea producției, ceea ce va pune presiune pe stocuri”, a spus președintele Consiliului de Administrație al Alro, Marian Năstase, într-un interviu acordat publicației Financial Intelligence.

“În principiu, noi am crescut ponderea produselor cu valoare adăugată mare și foarte mare, de la 50%, la 70%. Anul acesta, ne propunem să facem peste 90.000 de tone de produse cu valoare adăugată mare și foarte mare. Am trecut cu reciclatul, de la 30.000 de tone, la aproximativ 100.000 de tone, anul acesta, pentru că am finalizat investiția pe partea de aluminiu reciclat. Am finalizat prima parte a investiției cut to size, ceea ce înseamnă că tăiem intern plăcile și ne apropiem mai mult de nevoile clienților noștri finali. Mai avem în proiect să facem precision plates, unde investițiile s-au aprobat, dar încă nu sunt implementate. Deci ne ducem spre Downstream. Interesul nostru este să ne mărim portofoliul de clienți finali pe partea de produse procesate. În ultimii doi ani de zile, avem peste 80 de clienți noi”, a spus Năstase.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL