Ambasada României din Cipru a sărbătorit Ziua Națională printr-o serie de evenimente

Cipru
Cipru - Ziua Nationala

La 1 decembrie 2023, România a sărbătorit 105 ani de la Marea Unire, o zi istorică dedicată memoriei celor care au realizat unirea tuturor românilor într-un stat unic, independent şi unit.

Ambasada României în Republica Cipru a marcat acest moment istoric printr-o serie de evenimente, în Nicosia şi în Episkopeio, dedicate diasporei româneşti din Cipru, precum şi poporului cipriot.

Pe 28 noiembrie 2023, Ambasada României a găzduit o recepţie şi un concert de dansuri şi cântece folclorice româneşti interpretate de Ansamblul Folcloric ‘Dor Românesc’ din Bistrița Năsăud, pentru reprezentanţii comunităţilor politice, diplomatice, academice şi de afaceri din Cipru. Evenimentul a avut loc la unul dintre primele teatre din Cipru.

Adresându-se numeroşilor reprezentanţi ai comunităţii româneşti de pe insulă, pe 26 noiembrie 2023, Ambasada României a organizat un alt concert folcloric al ansamblului pe esplanada Mitropoliei de Tamasos si orinis. Românii prezenţi la eveniment au simţit mai aproape cântecul și tradițiile românești prin programul prezentat pe scenă cu atâta emoţie şi în costumele specifice.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: