Colet suspect la Ambasada Rusiei la Bucureşti. Ruşii acuză: Încercare deliberată de a împiedica votul

Sursa foto: Facebook/ Ambasada Rusiei in Romania

Ambasada Rusiei la în România afirmă,după ce sâmbătă un apel la 112 a semnalat existenţa unui rucsac abandonat în zona în care îşi are sediul, că acest incident e o ”încercare deliberată a duşmanilor Rusiei de a provoca panică” şi de a împiedica votul de duminică al cetăţenilor ruşi aflaţi în Bucureşti, la alegerile prezidenţiale

”Putem presupune că acest incident este o încercare deliberată a duşmanilor Rusiei de a provoca panică şi de a împiedica votul de astăzi al cetăţenilor ruşi la alegerile prezidenţiale ale Federaţiei Ruse, la Bucureşti”, anunţă ambasada, referitor la faptul că ”ăn obiect (geantă) rătăcit suspect a fost descoperit în faţa clădirii”, verificările serviciilor de intervenţie stabilind că nu prezintă niciun pericol.
Reprezentanţa diplomatică dă asigurări că că astfel de provocări sunt sortite eşecului, fiind luate toate măsurile de securitate necesare pentru organizarea şi desfăşurarea votului, precum şi pentru a asigura cetăţenilor ruşi exercitarea dreptul constituţional la vot.

De asemenea, reprezentanţii ambasadei amintesc că atât legislaţia rusă, cât şi cea română, prevede răspunderea penală pentru obstrucţionarea exercitării drepturilor electorale sau a lucrărilor comisiilor electorale, invocând totodată şi prevederile din codurile penale ale ambelor ţări aplicabile acestei situaţii.

Un rucsac a fost abandonat pe trotuar, sâmbătă, pe bulevardul Kiseleff, numărul 6, unde este sediul Ambasadei Rusiei în România, incidentul fiind semnalat printr-un apel la 112. După verificările specifice, s-a stabilit că rucsacul nu prezintă pericol.

Duminică este a treia şi ultima zi a scrutinului prezidenţial din Rusia, în urma căruia preşedintele Vladimir Putin va obţine un nou mandat. Putin a acuzat Kievul că a încercat să perturbe alegerile prin intensificarea atacurilor cu drone şi rachete în interiorul Rusiei şi pe teritoriul ucrainean deţinut de Moscova.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL