Ambasadoarea Franţei: Avem nevoie de România, cu atât mai mult în Schengen, în situația actuală

Ambasadoarea Franţei, Laurence Auer, a declarat miercuri că „este nevoie de România în Schengen”, în situaţia actuală.

Diplomatul francez, care îşi încheie misiunea la Bucureşti, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES.

„Noi, francezii, după ce am încercat din greu, în timpul preşedinţiei franceze (a Consiliului UE – n.r.), în 2022, să obţinem unanimitate, susţinem sută la sută (demersurile – n.r.) vicepremierului Cătălin Predoiu şi toate eforturile făcute la nivel guvernamental. În acelaşi timp, suntem de părere că graniţele externe ale Uniunii Europene trec prin România. Avem destule provocări în prezent pentru a ne gândi că este mai bine să avem România în Schengen”, a afirmat diplomatul.

Laurence Auer a arătat că, pe dosarul Schengen, „în prezent, ţara care are un cuvânt de spus este Spania (deţine preşedinţia rotativă semestrială a Consiliului UE – n.r.), deoarece Spania face ordinea de zi a dosarelor şi obţine unanimitatea”.

„După cum ştiţi, am fost în această postură în 2022 şi am făcut tot ce ne-a stat în putere. Ministrul (de Interne – n.r.) Gerald Darmanin a venit aici, cu FRONTEX, pentru a constata că zona de graniţă este una sigură. Mai important este că există multă presiune în ceea ce priveşte transportul de cereale. Transportul de cereale trebuie să aibă loc pe cale terestră şi pe Dunăre. Deci avem nevoie de România, cu atât mai mult în Schengen, în situaţia actuală”, a punctat ambasadoarea Franţei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: