Amenzi mai mari pentru şoferi. Cât va costa depășirea vitezei cu peste 50 km/h

politie rutiera radar alcool
foto: Politia Romana

Şoferii români care încalcă legea ar putea plăti amenzi mai mari de anul viitor, atunci când sunt prinşi de poliţiştii de la Rutieră.

Ca să aducă mai mulți bani la buget, guvernanții pregătesc creșterea punctului de amendă, iar odată cu el, sancţiunile vor fi mai mari.

Potrivit unui proiect aflat în dezbatere pe site-ul Ministerului de Interne, punctul de amendă ar urma să fie de 5% din valoarea salariului minim, ceea ce înseamnă că ar trebui să ajungă la 165 lei.

Proiectul care urmează să ajungă pe masa Executivului ar mări punctul de amendă de la 1 ianuarie 2024.

Dacă în prezent punctul de amendă este de 145 lei, ar urma ca de luna viitoare să fie de 165 lei. Practic, ar fi 5% din valoarea salariului minim, de 3.300 lei.

Așa au decis cei de la Ministerul de Interne și din Guvern, pentru că, teoretic, punctul de amendă ar fi trebuit să fie de 10% din valoarea salariului minim.

Pentru neacordarea de prioritate pietonilor sau cicliștilor, amenda va ajunge la 825 lei.

Amenda depășirea vitezei cu peste 50 km/h creşte cu 400 de lei

Pentru depășirea vitezei cu peste 50 km/h din 2024, șoferii care încalcă această regulă ar urma să plătească între 1.485 și 3.300 lei.

În prezent, amenda pentru depășirea vitezei cu peste 50 km/h este de 2.900 de lei.

Foarte important de precizat este că, dacă amenda va fi plătită în termen de 15 zile, ea va fi de jumătate din minimul contravenţiei.

Spre exemplu, pentru această ultimă încălcare a legii, de depășire a vitezei cu peste 50 km/h, ar fi aproximativ 742 lei.

Rămâne de văzut dacă aceasta va fi până la urmă forma finală a proiectului, însă cel mai probabil așa vor arăta amenzile de la 1 ianuarie 2024 pentru șoferii care încalcă regulile de circulație.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL