Amenzi de 135.000 de lei, date de Garda de Mediu Timiş. Care este motivul

Garda de Mediu Timiş a dat două amenzi în valoare totală de 135.000 de lei şi a dispus încetarea activităţii a doi operatori economici, până la obţinerea autorizaţiei de mediu, după ce mai multe cadavre de animale au fost găsite pe un câmp din localitatea Gelu. Cei doi operatori economici au împrăştiat pe terenurile agricole pe care le deţin substanţe pentru combaterea rozătoarelor.

”Având în vedere numeroasele mortalităţi de animale sălbatice identificate pe terenurile agricole de pe raza judeţului Timis, comisarii GNM CJ Timiş au efectuat propriile verificări, în paralel cu reprezentanţii DSVSA Timis si IPJ Timiş. În urma verificărilor au fost identificaţi 2 operatori economici care au împrăştiat pe terenurile agricole produse pentru combaterea rozătoarelor, contrar indicaţiilor din fişele tehnice cu date de securitate şi fără a deţine autorizaţie de mediu”. a transmis Garda de Mediu Timiş.

În urma vontrolului au fost date două amenzi.

”Pentru neconformităţile constatate au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 135000 şi au fost dispuse măsuri de încetare a activităţilor până la obţinerea autorizaţiei de mediu. Dacă în urma examenului toxicologic efectuat la cadavrele animaliere,  rezultă ca, decesul a survenit ca urmare a otrăvirii cu produsele de combatere a rozătoarelor administrate pe terenurile agricole, comisarii GNM vor aplica în continuare prevederile legale în conformitate cu legislaţia specifică!”, a mai precizat Garda de Mediu Timiş.

Pe un câmp din localitatea Gelu, judeţul Timiş, au fost găsite 38 de cadavre de căprioare, 2 iepuri şi 1 vulpe.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL