ANALIZĂ CNN Biden şi Trump pot fi învinşi de un independent

Donald Trump
Sursa foto: Facebook / Donald Trump

Un candidat, fie el şi independent, sau de la o altă formaţiune politică ar putea să-i afecteze lui Joe Biden şansele de a fi reales în 2024. Este concluzia unui articol publicat de CNN, în care se precizează că există o cursă foarte strânsă între Biden şi Trump pentru alegerile generale de anul viitor. Articolul aici

Dar ambii candidaţi sunt cât se poate de nepopulari, iar, în aceste condiţii, chiar şi o mică parte a electoratului care susţine un candidat independent ar putea schimba rezultatul alegerilor.

CITEŞTE ŞI: Un cetăţean american a fost reţinut după ce a trecut fără autorizaţie în Coreea de Nord

În trecut, un candidat independent a influenţat rezultatul alegerilor, cum s-a întâmplat în 2000, când voturile pentru candidatul Partidului Verde au afectat rezultatul în Florida.

Deşi Biden şi democraţii se preocupă de riscul unui candidat independent, republicanii par să nu aibă aceeaşi îngrijorare, întrucât alegătorii cu opinii nefavorabile în privinţa celor doi candidaţi ar fi mai predispuşi să-l susţină pe Biden decât pe Trump.

Facebook
Facebook

Acest lucru este important, deoarece, dacă sondajele ar arăta o diferenţă clară între candidaţi, ar fi nevoie de un candidat independent foarte popular pentru a schimba rezultatul alegerilor generale. În schimb, tot ceea ce ar putea fi necesar pentru a influenţa acel rezultat ar fi ca o mică parte din electorat să susţină un candidat independent în locul lui Biden sau trump într-o confruntare ipotetică.

CITEŞTE ŞI: Solistul formației Placebo e anchetat în Italia, după ce a insultat-o pe Giorgia Meloni

De exemplu, singurele alegeri la care se poate face referire în ultimii 50 de ani şi în care un candidat independent a costat, probabil, unul dintre candidaţi alegerile a fost în 2000, atunci când democratul Al Gore a pierdut Florida – şi alegerile prezidenţiale – cu 537 de voturi. Sondajele au arătat că mai muli dintre alegătorii lui Ralph Nader, candidatul Partidului Verde, ar fi votat pentru Gore şi nu pentru republicanul george Bush dacă Nader nu ar fi fost o opţiune.

Facebook
Facebook

Anul acesta este destul de clar că o astfel de parte a alegătorilor care susţin un candidat independent există deja, dintr-un motiv simplu: Biden şi Trump sunt istoric de nepopulari.

Cu toate acestea, este posibil ca sprijinul pentru candidaţii independenţi să scadă pe măsură ce ne apropiem de data alegerilor.

Sondajele sunt foarte strânse. La cât este de nepopular, Biden ar putea pierde în faţa unui independent.

Pentru a fi ales, el va trebui să câştige voturile alegătorilor care nu-l plac.

Autor

  • Moldovan Roxana

    Are peste 20 de ani de experiență în presa print și online. Crede în puterea cuvântului scris. Recunoaște că e dependentă de știri și-i place să scrie și să citească reportaje și analize. La PS News, se axează pe scrierea de sinteze pe temele cele mai importante ale zilei.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: