Anchete după înregistrările cu educatoarele de la Ploiești

Sursa foto: Pexels

„Un ton puțin neadecvat” – așa descrie directoarea unei grădinițe din Ploiești atitudinea revoltătoare a două dintre educatoare față de copiii pe care îi au în grijă. Într-o înregistrare făcută publică de un părinte se aude clar cum femeile țipă la cei mici, îi jignesc și îi amenință. Unii dintre copii au ajuns să aibă coșmaruri și să le fie frică să mai meargă la grădiniță. Deocamdată, cele două cadre didactice au fost suspendate și mai multe anchete au fost deschise în acest caz. 

Elvira Soare, directoarea grădiniței: „Colegele au folosit un ton puțin neadecvat. Dar acele înregistrări ar trebui să fie un pic cercetate în amănunt. Cercetările dacă sunt rupte bucăți dintr-o înregistrare se pot un pic și deforma”.

La nivelul grădiniței s-a deschis o anchetă internă de către directoare. Și Poliția face anchetă pentru că părinții au mers la o secție de poliție ca să sesizeze ce s-a întâmplat, Biroul de siguranță școlară s-a autosesizat și a deschis de asemenea o anchetă.

O anchetă face și Protecția Copilului din cadrul DGASPC Prahova.

În următoarele ore, o ședință a CA al grădiniței ar trebui să se reunească pentru a stabili ce sancțiuni riscă educatoarele. Cea mai gravă ar putea fi suspendarea dreptului de a mai preda pentru o perioadă de timp. Și o comisie de prevenire a violenței din grădiniță ar purma să se reunească pentru a analiza cazul.

„Ți-a făcut cineva ceva? I-a făcut cineva ceva, ești nebun? Zi, dragă, ce ți-a făcut? Cine te-a batut din clasă?

Doamna Mirela!

I-auzi dragă, l-a bătut doamna Mirela ești nebună? Cum, mă, să te bată doamna Mirela. Ce-ai zis mă? Cine te-a bătut? Cine, mă? Doamna Mirela, ești nebună la cap? Cine te-a bătut mă, cine? Te-a bătut doamna Mirela? Chemi poliția? I-auzi dragă! Nu minți, cum să zici așa ceva, uite dragă cum mă bagă ăștia în pușcărie. A dat doamna Mirela în tine? Și atunci de ce minți? A dat în el, s-a auzit că a dat in el! La poliție cu tine! Ia ridică-te de aici. Ieși afară! De ce nu o asculți pe doamna Mirela? Zi! Vrei bătaie? Vrei să te bată copii? Punem toată clasa să te bată!” (sursa Republika News), este înregistrarea care a ajuns la părinți.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: