Angajaţii din penitenciare anunţă proteste, din 21 martie, dacă nu se aplică Legea salarizării

Sursă foto: Facebook/ Federatia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar

Angajaţii din penitenciare vor protesta, în majoritatea unităţilor de detenţie, din 21 martie, dacă nu li se aplică Legea salarizării unitare, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), Florin Şchiopu.

„În 2022, la 1 ianuarie, când ar fi trebuit să se încheie aplicarea Legii salarizării şi pentru sectorul de apărare, noi ar fi trebuit să avem salariile cu 25% mai mari. Nouă nu ne-au mai fost daţi ăia 25% (…) Dacă nu se aplică Legea salarizării, (…) declanşăm acţiuni de protest şi nu ne mai oprim”, a atras atenţia Florin Şchiopu, care a punctat că mitingurile vor culmina cu refuzul muncii suplimentare după 27 martie.

El a menţionat că angajaţii mai solicită actualizarea normei de hrană şi de echipare. De asemenea, Florin Şchiopu a punctat că ar mai fi nevoie de angajarea a cel puţin 7.000 de persoane şi a atras atenţia asupra faptului că sunt cadre din sistemul penitenciar care au concedii restante din 2022.

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Poliţiştilor de Penitenciare (FPP) transmis, luni, AGERPRES, Federaţia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP) şi FPP continuă protestele, pentru ca Guvernul „să-şi plătească datoria” pe care o are faţă de aceştia.

„Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, ne-a minţit. Cel puţin până la acest moment. În luna ianuarie ne-am întâlnit la sediul Ministerului Justiţiei cu (…) prim-ministrul Marcel Ciolacu, cu (…) viceprim-ministrul Marian Neacşu şi cu (…) ministrul Justiţiei, Alina Ştefania Gorghiu, la solicitarea organizaţiilor sindicale reprezentative din Sistemul Penitenciar din România. Solicitarea era legată de aplicarea şi pentru Sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Legii salarizării unice (L 153/2017). Ceream ca, măcar la doi ani de la aplicarea acestei legi pentru tot personalul bugetar, această lege să intre în vigoare şi pentru sistemul de apărare. În totalitate”, se arată în comunicat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: