Anglia a câştigat trofeul Euro U21 după 39 de ani. România şi Georgia au găzduit turneul final

Anglia U21
Sursa foto: U21 Euro

Echipa naţională U21 a Angliei a învins reprezentativa Spaniei, la Batumi, scor 1-0, în finala Campionatului European de fotbal U21. Trafford a apărat în minutul 90+9 un penalti, iar englezii sunt campioni europeni după 39 de ani.

La Batumi, prima repriză a finalei Campionatului European U21 nu a excelat în faze de poartă foarte clare, cele două echipe preferând să tatoneze terenul. În minutul 5 Tenas a scos şutul plasat, din careu, al lui Anthony Gordon, iar englezii au mai avut şansa deschiderii scorului un minut mai târziu, când acelaşi Gordon a scăpat singur, a intrat în careu şi a trimis în faţa porţii pentru Morgan Gobbs-White, însă acesta nu reuşit să ajungă la minge, notează news.ro.

Replica iberică a venit în minutul 12, când Alex Baena, jucătorul lui Villarreal, a trimis pe lângă poartă, din afara careului.

În minutul 19, Paredes a expediat o lovitură de cap, puţin pe lângă stâlpul din stânga porţii lui Trafford, la un corner executat de Sergio Gomez.

Rodri a trimis în minutul 33 pe lângă poartă, la un şut uşor deviat. Cole Palmer a trimis puternic, pe spaţiul porţii, în minutul 41, dar fără probleme pentru Tenas, care a reţinut. Tot englezii au reuşit în minutul 44 să trimită în bară, prin Colwill, la cea mai mare ocazie a reprizei, dar la pauză elevii lui Lee Carsley au intrat cu avantaj, după ce Cole Palmer a executat o lovitură liberă, în minutul 45+3, iar Curtis Jones a deviat balonul în poarta lui Tenas.

Spaniolii au început repriza secundă cu un gol al lui Abel Ruiz, anulat după verificarea VAR, atacantul spaniol aflându-se în ofsaid. Spaniolii au greşit în defensivă şi Gibbs-White a trimis pe lângă poartă în minutul 63. După numai două minute Curtis Jones a şutat din careu, iar Tenas a salvat din nou poarta ibericilor. În minutul 69 Abel Ruiz a primit o centrare de la Sergio Gomez şi a trimis spre poarta lui Trafford, ratând ţinta. În minutul 81 Trafford a reţinut la şutul lui Veiga, iar Sergio Gomez a şutat pe lângă poartă în minutul 88. Tenas a menţinut Spania în meci, cu o intervenţie in extremis în minutul 89, atunci când a scos mingea de pe linia porţii, iar lovitura de teatru a venit în minutul 90+4. Colwill l-a faultat în careu pe Abel Ruiz şi, după consultarea VAR, arbitrul norvegian a dictat penalti. Tot Abel Ruiz a executat în minutul 90+9 şi Trafford a apărat, mingea a ajuns la Camello, dar Trafford a apărat din nou şi Aimar Oroz a şutat peste poartă. Blanco şi Gibs White  au fost eliminaţi, însă Anglia a câştigat trofeul, învingând cu 1-0. Englezii devin prima echipă care triumfă la Euro U21 fără să primească gol şi au cucerit titlul continental după o pauză de 39 de ani. Ultimul trofeu, până azi, fiind cel din anul 1984, când au învins tot Spania, tur-retur.

Batumi, Adjarabet Arena, finala Euro U21

ANGLIA – SPANIA 1-0 (1-0)

A marcat: Curtis Jones (min. 45+3)

ANGLIA: Trafford – Garner, Colwill, Harwood-Bellis, Aarons – Smith Rowe (Madueke 66), Curtis Jones, Gibbs-White (Archer 73), Angel Gomes (Skipp 73) – Cole Palmer Elliott 92), Gordon (Doyle 82). SELECŢIONER: Lee Carsley

SPANIA: Tenas – Victor Gomez (Barrenetxea 73), Paredes, Pacheco, Miranda – Blanco (Camello 83), Alex Baena (Aimar Oroz 59), Sancet (Veiga 59) – Rodri (Riquelme 59), Abel Ruiz, Sergio Gomez. SELECŢIONER: Santi Denia

Cartonaşe galbene: Angel Gomes 24, Colwill 45+6, Gibbs-White 69, Trafford 74 / Alex Baena 34, Blanco 37, Sancet 45+6, Aimar Oroz 62, Riquelme 86

Cartonaşe roşii: Gibbs White şi Blanco au fost eliminaţi, primind al doilea cartonaş galben când se aflau deja pe banca de rezerve, fiind înlocuiţi.

Arbitri: Espen Eskas – Jan Erik Engan, Isaak Elias Bashevkin (toţi din Norvegia) – Rade Obrenovic (Slovenia)

Arbitri VAR: Christian Dingert (Germania) – Bartosz Frankowski (Polonia)

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: