Cum arată o zi din viața unui militar în România

Sursa foto: Diez

Alergare cu 16 kilograme în spate, cățărare la 20 de metri și mers târâș pe sub sârmă ghimpată. Sunt doar câteva dintre antrenamentele de foc prin care trec militarii de la baza Mihail Kogălniceanu. Exercițiile au fost propuse de soldații americani veniți în România și sunt identice cu cele prin care trec forțe speciale din țările NATO. 

Ronis Gutierrez – sergent major, armata SUA: „Soldații trebuie să parcurgă o distanță de 16 kilometri cu un rucsac de 15,8 kilograme. Avem cățărări, târâre, pereți și frânghii. Pe pământ vedeți sârmă ghimpată, pe sub care militarii trebuie să se târască, fără să o atingă. Este dificil, mai ales că vântul bate foarte tare și că acum temperatura este de -1 grad Celsius. Antrenamentul este deschis pentru toți militarii: bărbați sau femei. Asta este partea frumoasă: venim împreună din toate părțile, din toate țările.”

Ana Smith – militar american: „La proba de târâre, din păcate, uneori coada se mai blochează, dar stai mai jos, mergi înainte și așa rezolvi tot. Îmi place să spun că femeile care nu iau atitudine nu fac istorie. Eu am fost prima care a terminat cursa cu obstacole și sper că la următoarea competiție să fie multe femei care să participe.”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL