Apa caldă întârzie să ajungă la bucureșteni

termoficare
Sursă foto: Inquam / Sabin Cirstoveanu

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat recent că s-au încheiat lucrările de reparații la Căminul Releului, în urma cărora mai multe blocuri din sectoarele 2, 3 și 4 au rămas fără apă caldă. Doar că unii bucureșteni vor mai face o perioadă dușuri cu apă rece sau o vor încălzi pe aragaz, din cauza unor probleme de ordin tehnic.

„Există două componente ale problemei: transportul şi producția. Noi ne ocupăm de transport, compania Ministerului (al Energiei-n.r.) se ocupă de producție. Lucrările noastre s-au terminat azi (joi, 17 august-n.r.). Din momentul ăsta, CET Progresul poate să livreze la capacitate maximă, trebuie să pornească instalația şi, încet-încet, o să aibă oamenii apă caldă în sectoarele 2, 3 şi 4, în zilele următoare. Nu instant. Dar încet-încet”, a afirmat, joi seara, Nicuşor Dan.

Ulterior, fostul director general al Termoenergetica, Claudiu Crețu, a venit cu noi precizări legate de livrarea apei calde în București.

„Așa cum am anunțat oficial și pe site-ul nostru, revizia celor de la ELCEN se va încheia duminică seara. Abia după aceea va urma de făcut și partea noastră. Cel mai probabil, din a doua parte a zilei de luni, vom începe să livrăm apă caldă către sectoare”, a precizat Claudiu Crețu pentru Cancan.

De asemenea, potrivit acestuia, revizia majoră la nivelul Capitalei se apropie de final și nu va mai exista o a doua  etapă, la același nivel, apropiindu-se și perioada în care sistemul începe să se pregătească pentru sezonul rece.

Claudiu Crețu și-a dat demisia, vineri, din funcția de director al Companiei Termoenergetica (fostă RADET), Claudiu Crețu a fost cooptat în echipa ministrului Energiei, Sebastian Burduja, cel mai probabil în funcția de consilier pe domeniul de strategie energetică, după cum a informat Gândul.

Surse din rândul sindicaliștilor de la Termoeenergetica (fosta RADET) au confirmat pentru sursa citată că apa caldă nu va curge la robinetele clienților cu presiunea necesară, în următoarele zile.

„Nu prea ai cum să eviți asemenea termene, fiindcă e nevoie de minim două zile să pui la punct și centrele noastre zonale, așa numitele puncte RADET. Oricât de mult ne-am strădui, dacă nu respecți niște parametri, nu vei obține un lucru bun!”, au declarat sursele respective.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: