Apel la unitate din partea vicepremierului Liviu Dragnea

În contextul situației tensionate din Ucraina, vicepremierul Liviu Dragnea a făcut apel la un mod de acțiune unitar, din partea tuturor factorilor de decizie din România, pentru a se asigura luarea unor decizii foarte rapide. Dragnea a mai subliniat că ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, programată pentru 3 septembrie, ar trebui convocată mai rapid, ținând cont de dinamica evoluției situației din Ucraina.

„Problema din Ucraina trebuie tratată cu maximă responsabilitate de toţi decidenţii din statul român. România va acţiona aşa cum se va decide în cadrul structurilor din care facem parte, NATO şi Uniunea Europeană. (…) Eu cred că dincolo de orice abordări politice, dincolo de orice pasiuni, de orice simpatii şi antipatii, în acest subiect toţi decidenţii din România trebuie să acţioneze în mod unitar, în strânsă legătură şi comunicare cu partenerii noştri din NATO şi Uniunea Europeană şi trebuie să luăm decizii foarte rapid, în funcţie de evoluţia evenimentelor”, a susținut vicepremierul Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai subliniat că modul în care evoluează lucrurile în Ucraina fac necesară convocarea mai rapidă a unei ședințe a CSAT: „Cred că premierul va avea o discuţie cu preşedintele, probabil în seara asta sau mâine. Cred că eventualitatea unui CSAT înainte de 3 septembrie, când era stabilit, s-ar putea să fie reevaluată şi reanalizată şi (…) sper ca mâine sau poimâine să se convoace un CSAT. (…) Dacă, într-adevăr, trupele ruseşti şi tehnică militară rusească sunt angajate în lupte pe teritoriul Ucrainei, cred că este complet greşit să măsurăm pe hartă cât au intrat în teritoriu, până aici nu este invazie, de aici încolo este invazie. Pentru că este o dinamică ce se schimbă de la o oră la alta”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: