Arhiepiscopia Bucureștilor o acuză pe Clotilde Armand că folosește electoral subiectul Catedralei Mântuirii Neamului

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat joi că Primăria va fi închisă pentru că nu mai are bani de funcționare. Ea îi acuză pe consilierii locali PNL şi PSD că au transferat sumele alocate pentru funcţionarea instituţiei către Catedrala Neamului și spune că a făcut plângere penală. Arhiepiscopia Bucureștilor a reacționat și a precizat că „dezaprobă folosirea cu scop electoral a pretextului de a sprijini sau nu construirea Catedralei Naționale”.

„Fac un anunț important pentru toți locuitorii din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 va fi închisă din cauza consilierilor locali PNL PSD. Aceștia au luat banii de la funcționarea primăriei și i-au dat la Catedrala Mântuirii. Registratura va fi închisă și serviciile publice la fel. (…) De astăzi nu vom mai avea internet în instituție. De săptămâna trecută nu avem pază. Vom închide primăria și voi informa fiecare cetățean din sector despre cum este furat de Coaliția PSD-PNL”, a scris Clotilde Armand joi într-un mesaj pe Facebook.

În urma acuzațiilor primarului Sectorului 1, Arhiepiscopia Bucureștilor a reacționat și a precizat că „dezaprobă folosirea cu scop electoral a pretextului de a sprijini sau nu construirea Catedralei Naționale”.

„Legea nr. 261/2005, cu modificări ulterioare, prevede sprijin de la Bugetul de Stat și de la bugetele locale pentru construirea Catedralei Naționale, ridicată spre cinstirea memoriei tuturor eroilor români din toate timpurile. Sprijinul financiar primit din partea autorităților s-a oferit și se oferă doar în temeiul acestei legi a Statului român. În acest sens, Biserica Ortodoxă Română mulțumește tuturor celor care au sprijinit-o și continuă să o sprijine în demersurile de finalizare a acestui proiect”, se mai arată în comunicatul biroului de presă al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: