Aristotel Căncescu, dus la DNA

Președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a fost dus la audieri la Direcția Națională Anticorupție din Brașov.

Percheziții de amploare s-au desfășurat luni dimineața la sediul Consiliului Județean Brașov, dar și la locuința șefului CJ Brașov, Aristotel Căncescu (PNL). DNA a sigilat biroul lui Căncescu din CJ Brașov.

”Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție. În cursul dimineții de 06 octombrie 2014, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 15 locații situate în municipiul Brașov și localități învecinate, din care două la instituții publice de interes local, trei la sediile unor societăți comerciale și zece la locuințele unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat DNA.

În jurul acestui planează suspiciuni de corupție și luare de mită și respectiv nereguli în atribuirea unor licitații publice, informează Antena3.

Căncescu este unul dintre cei mai importanți lideri din teritoriu ai PNL. În același dosar este vizat de procurorii DNA și vicepreședintele CJ Brașov, Mihai Popa.

La finalul percheziţiilor vor fi duse la audieri mai multe persoane, suspecţi şi martori în această cauză.

Aristotel Căncescu este preşedintele al CJ Braşov din 2000, fiind la al patrulea mandat. El este liderul PNL Braşov, iar în legislaturile 1992-1996 şi 1996-2000 a fost senator.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: