Armata israeliană a anunţat că a lansat raiduri aeriene împotriva unor ţinte Hezbollah

Sursa foto: CNN

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că a lansat raiduri aeriene împotriva unor ţinte Hezbollah, după atacuri ale mişcării libaneze care au marcat o escaladare a tensiunilor la frontiera de nord a Israelului, potrivit AFP.

„Ca răspuns la tiruri din Liban (…) avioane de luptă ale armatei israeliene au lovit ţinte teroriste ale Hezbollah”, a precizat armata într-un comunicat, raportând de asemenea lovituri de tancuri şi artilerie pe teritoriul libanez.

Ţintele atinse „includ infrastructuri teroriste, locuri de depozitare a rachetelor şi complexe militare”, a adăugat comunicatul.

La rândul său, Hezbollah a declarat că a atacat cinci poziţii israeliene de-a lungul graniţei şi, într-un alt atac, a lovit o poziţie militară israeliană la graniţă, în apropiere de Kiryat Shmona.

Videoclipurile postate pe reţelele de socializare arată o explozie puternică urmată de un nor mare de fum negru în locul unde se află instalaţiile de supraveghere israeliene.

În cursul dimineţii, armata israeliană a declarat că a lovit „două celule teroriste” şi un „post de observare” al Hezbollah, ca răspuns la o tentativă de tir din Liban spre teritoriul israelian.

„Ca răspuns la două celule teroriste care au încercat să tragă din Liban spre teritoriul israelian, armata israeliană a lovit celulele şi un post de observare al Hezbollah”, a declarat armata într-un comunicat.

De asemenea, armata a precizat că a ripostat la tiruri de mortiere din Liban spre localităţi israeliene „în nordul Israelului”, precizând că nimeni nu a fost rănit.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL