Armata României a inițiat un demers de modificare a cadrului legislativ privind pregătirea populației pentru apărare

armata romana
Sursa foto: Facebook / MApN

Ministerul Apărării Naționale a reușit, din 2017 și până în prezent, să încheie doar 3.000 din ținta propusă de 10.000 de contracte de rezerviști voluntari.

Ministerul Apărării Naționale a reușit, din 2017 și până în prezent, să încheie doar 3.000 din ținta propusă de 10.000 de contracte de rezerviști voluntari. Ca urmare, Armata României a inițiat un demers de modificare a cadrului legislativ privind pregătirea populației pentru apărare. În cadrul programului vor fi acceptați atât bărbați, cât și femei, cu vârste între 18 și 35 de ani. Cei care optează pentru o asemenea variantă ar urma să participe la un stagiu de pregătire militară de bază, cu o durată de până la patru luni, la finalizarea căruia vor primi o indemnizație reprezentând trei salarii medii brute. România nu intenționează să introducă serviciul militar obligatoriu, i-a a declarat redactorului RRA, Radu Dobrițoiu, directorul de comunicare strategică al MApN, generalul de brigadă Constantin Spînu.

În prezent, 10 state din UE au reintrodus serviciul militar obligatoriu, iar Polonia a anunțat o măsură similară începând cu anul viitor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: