ARSVOM, precizări despre ambarcaţiunea suspectă găsită în Marea Neagră şi detonată la Capu Midia

Sursa foto :X

Un reprezentant al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a oferit mai multe detalii despre ambarcaţiunea suspectă găsită în Marea Neagră şi detonată, vineri, la Capu Midia. El a precizat că aceasta era răsturnată în Marea Neagră, avea forma şi culoarea unei ambarcaţiuni civile, care era portocalie. El a precizat că nu existau elemente că ar fi o barcă fără pilot.

Tiberiu Lazăr, ofiţer maritim punte în cadrul ARSVOM, a declarat jurnaliştilor, sâmbătă, cum a decurs misiunea de miercuri după amiază.
“În cursul zilei de 3 aprilie, ARSVOM Constanţa a fost alertată de către Centrul Maritim de Coordonare cu privire la existenţa unei ambarcaţiuni răsturnate în zona Tuzla. S-a intervenit cu nava SAR Artemis, aparţinând agenţiei, pentru efectuarea de operaţiuni specifice de căutare şi salvare în zona indicată.
A fost identificată această ambarcaţiune răsturnată, fără persoane în apropiere.  Ambarcaţiunea a fost remorcată către Portul Constanţa, deoarece reprezenta un pericol real pentru siguranţa navigaţiei în zonă. Orice obiect plutitor pe mare este un pericol pentru traficul naval”, a afirmat Tiberiu Lazăr.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: