EXCLUSIV INTERVIU DE WEEKEND. Prezidențiabilii, dezbrăcați și criticați

Într-o perioadă de întețire a atacurilor politice din stânga și din dreapta în contextul apropierii campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, vă propunem o pauză de la politică și o abordare diferită a felului în care îi privim pe candidații fotoliul de la Cotroceni.

PSnews.ro continuă seria interviurilor de weekend cu cel mai cunoscut stilist român specializat în vestimentația masculină care ne va face să ne privim politicienii și dintr-un alt unghi: cel al imaginii, al ținutei și al stilului vestimentar.

În încercarea de a aborda lucrurile în cel mai profesionist mod, am apelat bineînțeles la o personalitate în domeniu, probabil persoana cea mai în măsură să comenteze ținutele celor care aspiră la Președinție.
Adina Buzatu, stilist Trends și fondatorul magazinelor TRENDS, ne conduce astăzi în lumea modei.

Au politicienii noștri stofă de președinte, din punct de vedere al ținutei?  Ar trebui să schimbe ceva? Dar și cine e premiant la capitolul modei, Adina Buzatu a răspuns pe larg.

Reporter: Sunteți una dintre puținele figure feminine din România de care bărbații se tem. Cel puțin atunci când își aleg outfit-ul. Având în vedere că se apropie alegerile prezidențiale, stilul pe care candidații la Președinție îl adoptă este este una dintre componentele de bază ale imaginii acestora. V-aș propune să comentăm stilul fiecărui prezidențiabil și să le dați fiecăruia câte un sfat în materie de ținută, atitudine și stil vestimentar.

Monica Macovei:

mac2

macc

aaa

Adina Buzatu: Monica Macovei: Nu mă deranjează atât stilul ușor androgin, cât mai degrabă alura prăfuită a ținutelor. Dna Macovei are, din punct de vedere vestimentar, atitudinea unui profesionist în domeniul lui, care însă, e evident, nu pune mare preț pe aspect. Îi recomand deux-piece-uri puțin mai feminine, în culori vesele, care îi vor avantaja tenul și o vor pune mai bine în evidență. Culorile terne pe care le poartă acum – bej, maro, gri – estetic sunt corecte, dar au un aer trist și lipsit de viață.

 

Elena Udrea:

nuti

nuti1

nuti2
Adina Buzatu: Feminină prin definiție, Elena Udrea nu își ascunde atuurile fizice, ba dimpotrivă, le scoate în evidență. Silueta îi permite să abordeze ținute îndrăznețe și, recunosc, admir, ca femeie, naturalețea cu care le poartă. Având în vedere importanța funcției pentru care candidează, stilul vestimentar va trebui probabil ajustat în timp, dar nu îi recomand o schimbare radicală, care să o transforme într-o doamnă mult mai în vârstă decât este.

Victor Ponta:

ponta1

ponta2

ponta

Adina Buzatu: Înțeleg dorința dlui Ponta de a purta haine clasice,având în vedere tinerețea sa în raport cu înalta funcție la care candidează, probabil, domnia sa dorește să mai cîștige ceva ani.
Totuși, atitudinea vestimentară este oarecum neglijentă, hainele prea largi și deseori șifonate, combinațiile cromatice sunt fade și lipsite de originalitate (cravata asortată la culoarea partidului).
Este, în schimb, un barbat înalt și impunător, cu siguranță ținutele office îi vin excelent. Dacă ar fi puțin mai atent la alegerea croiului și a țesăturii ar putea fi unul din cel mai bine îmbrăcați politicieni.
Nici la ținutele de vacanță nu excelează, se pot găsi variante mult mai potrivite pentru statura și silueta sa.

Klaus Iohannis:

iohn

iohsn

ioha

Adina Buzatu: Tot cu o statură care îl avantajează, la fel ca dl Ponta, alege costume clasice, dar frumos croite, cu detalii bine puse la punct, de exemplu, tivul pantalonilor este întotdeauna de lungimea corectă. Talia pantalonilor este însă mult prea înaltă. L-am remarcat pe dl Iohannis purtând cămașă cu mânecă scurtă sub costum. Semnalez, și cu această ocazie, că în general este nepotrivit să porți astfel de cămăși sub sacou, pentru că nu se vede manșeta și arată ciudat. În al doilea rând, atunci când scoți sacoul, mâneca scurtă dă un aspect bătrânicios.

Dan Diaconescu:

diaco
DD

dandia

Adina Buzatu: În topul președinților, din punct de vedere vestimentar, dl Diaconescu este pe ultimul lor, deoarece alege haine lucioase, țipătoare, nepotrivit asortate, pe un croi care nu i se potrivește. Neavând o înățime generoasă, în schimb fiind suplu, varianta de croi potrivită este cea slim. Desigur, nu mă refer aici la ținutele de-a dreptul mulate, ci la acelea care să îi urmărească linia corpului. Poartă cravate foarte urâte, iar nodul este mult prea mare în comparație cu circumferința subțire a gâtului.

Reporter: În final, v-aș întreba care credeți că este cel mai bine îmbrăcat prezidențiabil și cine ar avea nevoie de un consilier de imagine?

Adina Buzatu: În concluzie, n-aș acorda titlul de cel mai bine îmbrăcat prezidențiabil (dar poate e o chestiune de selecție a fotografiilor pe care le-am văzut!). Dacă mă întrebați despre cine ar avea nevoie de un consilier de imagine, răspund simplu și franc: toți. Problema este că probabil unii au deja !

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL