Asigurări: despăgubiri de aproape 4 milioane lei pentru bunurile din locuinţe afectate de fenomene electrice

Sursa foto: Unsplash

Companiile de asigurări membre ale Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) au achitat anul trecut despăgubiri de aproape 4 milioane lei doar pentru bunurile afectate de scurt-circuite sau fluctuaţii de tensiune, în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe, conform unei analize la nivelul asociaţiei, cu toate că doar o locuinţă din cinci este şi asigurată.

Potrivit unui comunicat al organizaţiei, în fiecare zi calendaristică, din 73 de dosare de daună despăgubite în baza asigurărilor facultative de locuinţe, 5 sunt pentru pagube provocate bunurilor de fenomenele electrice.

Totodată, potrivit celei mai noi cercetări sociologice realizate de IRES la solicitarea UNSAR, doi din cinci români ştiu şi că daunele cauzate bunurilor din locuinţă de un scurt-circuit sau de o fluctuaţie de tensiune pot fi acoperite de o asigurare facultativă pentru locuinţă.

„O locuinţă asigurată înseamnă mai mult decât protejarea bunurilor fixe. Vorbim despre asigurarea unui nivel de trai care să ne ofere momente fericite alături de cei dragi, în siguranţă”, declară Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: