Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită desfiinţarea examenului de bacalaureat

Sursa foto: X

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) solicită desfiinţarea examenului de bacalaureat pentru că nu ar verifica adevăratele competenţe ale elevilor şi propune regândirea sistemului de învăţământ.

Asociaţia Elevilor din Constanţa critică, miercuri, modul în care elevii sunt evaluaţi după 12 ani în învăţământ şi consideră că sistemul de învăţământ liceal trebuie regândit.

“Săptămâna trecută, în perioada 4-6 martie au avut loc simulările naţionale ale examenului de Bacalaureat. Elevii au fost dezamăgiţi de subiecte, spunând că sunt ineficiente, iar profesorii încearcă să înţeleagă noul mod de corectare digitală a examenelor. xamenul de Bacalaureat a ajuns o mare îngrijorare pentru toţi elevii. În timpul liceului, elevii sunt învăţaţi să tocească, nu să şi înţeleagă ce li se predă, iar după examen tot ce au memorat va fi uitat, acesta nefiind folositor pentru viitorul lor. Elevii ajung să înveţe doar ca să ia examenul şi să scape de o grijă, nu ca să îşi testeze cunoştinţele, deoarece acesta nu face asta”, au anunţat reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Ei au mai afirmat că peprezentanţii Parlamentului nu au luat în serios acest examen, ba chiar au introdus tot felul de discipline exotice la care elevii sunt testaţi.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: