Atac terorist la Bruxelles. Un bărbat a omorât două persoane după ce a strigat „Allahu Akbar”

Sursa foto: Reuters

Un atac terorist a avut loc luni seara în Bruxelles. Cel puțin două persoane au fost ucise și cel puțin una a fost rănită de către o persoană care a început să tragă la întâmplare în oamenii de pe stradă în timp ce striga „Allahu Akbar”, anunță presa din Belgia. Suspectul atacului de la Bruxelles e în prezent căutat de poliție.

Forțele de ordine nu au reușit încă să îl localizeze. Cele două persoane decedate aveau naţionalitate suedeză, a anunţat poliţia, care a precizat că o anchetă este în desfăşurare, relatează agenţia de presă Belga, preluată de Agerpres. Victimele purtau tricouri suedeze. Luni seara la Bruxelles e programat meciul de fotbal Belgia-Suedia, în cadrul calificărilor pentru Euro 2024.

Împuşcăturile au avut loc în jurul orei 19:15, în apropiere de Place Sainctelette, conform poliției belgiene, dar circumstanţele exacte ale incidentului sunt încă neclare. Imaginile surprinse de locuitorii din zonă arată cum un bărbat îmbrăcat într-o jachetă portocalie fluorescentă şi cu o cască albă soseşte pe un scuter, coboară de pe acesta şi trage mai multe focuri de armă în stradă cu o armă automată. Mai multe persoane fug într-o clădire de apartamente, dar bărbatul înarmat le urmăreşte şi redeschide focul în holul de la intrare. Martorii de la fața locului l-au auzit pe atacator strigând „Allah Akbar”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: