MAE: Atenţionare de călătorie pentru Bavaria

Sursa foto: MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în landul german Bavaria că, din cauza ninsorilor abundente din noaptea de 1-2 decembrie, există perturbări semnificative ale transporturilor aeriene şi rutiere. Mai multe aeroporturi au fost nevoite să îşi limiteze operaţiunile, ceea ce a determinat anularea a numeroase curse, precum şi dificultăţi majore în gestionarea logisticii aferente zborurilor deja aterizate (preluare pasageri şi bagaje ş.a.). De asemenea, pe drumuri se circulă cu dificultate, astfel încât autorităţile responsabile din capitala de land, München, au recomandat populaţiei să rămână în locuinţe şi să evite, pe cât posibil, deplasările care nu sunt absolut necesare.

„Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular al României la München, +49 89 553307 sau +49 89 98106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”, mai arată comunicatul de presă al MAE.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă: +491602087789.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://munchen.mae.rohttps://www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL